StoryEditorOCM
ŽupanijaSlučaj Iris Ukić Kotarac

Šibensko-kninskoj dožupanici prijeti kazna od 8 do 15 tisuća kuna zbog kršenja samoizolacije: ‘Ovo je perfidna namještaljka, žalit ću se!‘

Piše Davorka Blažević
7. listopada 2021. - 11:55

Protiv šibensko-kninske dožupanice Iris Ukić Kotarac (NL Stipe Petrine) šibenska policija je podnijela Obavezni prekršajni nalog radi kršenja mjera samoizolacije, a za taj je prekršaj predviđena kazna od 8 do 15 tisuća kuna. Ukić Kotarac je već najavila žalbu i odlučno tvrdi da je žrtva namještaljke!

Iris Ukić Kotarac je bila prijavljena kao bliski kontakt tajnice zaposlene u županiji, a koja je, kako tvrdi dožupanica, već 4 mjeseca više na bolovanju nego na poslu. Nije joj jasno zbog čega je tajnica prijavila kao bliski kontakt s obzirom da nisu bile u neposrednoj, a ponajmanje bliskoj vezi.

No, obavijest epidemiološke službe da dođe na testiranje dobila je tek 30. rujna, a ne 27. rujna kako ju se optužuje. Sutradan je otišla i testirala se, a dan poslije, 2. listopada, dobila je nalaz da je negativna. Kod kuće je bila od poziva epidemiologa do dobivanja nalaza. A kako joj nitko nije rekao, niti naznačio na nalazu, da mora biti u samoizolaciji i u kojem razdoblju, vratila se na posao. U samoizolaciju je ponovo otišla nakon kontaktiranja i konzultacije s epidemiološkom službom.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Zamjenica šibensko-kninskog župana čvrsto vjeruje kako se radi o perfidnoj namještaljci i to od kolega iz županije koji se ne mogu pomiriti s gubitkom vlasti HDZ-a, a pogotovo s gubitkom vlastitih pozicija.

- Njihov je cilj da me diskreditiraju, kaže, da mi sruše rejting kod građana predstavlajjući me javno kao osobu koja svjesno krši zakone, a ako je tako, onda nema pravo ni bilo koga drugog prozivati za nezakonitosti, smatra Iris Ukić Kotarac.

Odmah je najavila žalbu i čvrsto vjeruje da će u žalbenom postupku razotkiriti o čemu se ovdje radi i s kojim je ciljem i namjerom uvučena u ovu neugodnu situaciju.

28. travanj 2024 14:52