StoryEditorOCM
ŽupanijaTeretnjaci i autobusi pod nadzorom

Šibenska policija u jednom danu prekontrolirala 42 vozila i poduzela 17 mjera - najveći problem tahograf

Piše K. G.
14. veljače 2017. - 11:28

U cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, u sklopu tjedna provođenja akcije TISPOL - pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, a postupajući i sukladno direktivi Europskog parlamenta od jučer,13.veljače se i na našem području provodi ciljana akcija nadzora teretnih vozila i autobusa.

Tijekom jučerašnjeg dana su kontrolirana 42 teretna vozila i autobusa, a poduzeto je ukupno 17 mjera, priopćili su iz šibenske policije. Od toga je sedam puta policija morala reagirati zbog grešaka vezanih uz tahograf koje ima svako takvo vozilo. Pet mjera poduzeto je zbog kršenja radnog vremena vozača. Zabilježena su i dva prekršaja vezana za tehničku neispravnost i tri zbog prekoračenja brzine.

-Temeljem naputka Europskog parlamenta, čiji je cilj smanjenje prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa, ova akcija će se intenzivno provoditi do kraja ovog tjedna, donosno do 19. veljače- kazala je Marica Kosor, glasnogovonica šibenske policije.

04. svibanj 2024 22:13