StoryEditorOCM
ŽupanijaTragedija na Zmajanu

Ribarska solidarnost na djelu: Pomažu obitelj tragično stradalog kolege Ljubomira Vlahova

Piše Katarina Rudan
12. ožujka 2019. - 13:28

Na Zboru ribara Obrtničke komore Šibensko kninske-županije, koji je održan u ponedjeljak i na kojem je sudjelovalo 30 –tak ribara, dogovorena je konkretna pomoć koju su ribari odlučili uputiti obitelji nedavno tragično stradalog kolege Ljubomira Vlahova.

Definirano je da na otvoreni žiro račun za pomoć obitelji Vlahov svaki ribar uplati novčani iznos prema svojim mogućnostima. Nadalje, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije na račun će kao pomoć obitelji svog preminulog člana uplatiti iznos od 5000 kuna, a predsjednik Županijske obrtničke komore Joso Smolić najavio je mogućnost donošenja odluke i o otpisu komorskog doprinosa.

 

 


Županijska obrtnička komora apelirat će na područne obrtničke komora od Pule do Dubrovnika da se uplatom novčanog iznosa ribari s područja cijelog Jadrana također solidariziraju s obitelji stradalog ribara Ljubomira Vlahova. Novčana pomoć uplaćuje se na broj žiro računa: HR 5823600003245180498.

Podsjetimo, Ljubomir Vlahov je stradao u pomorskoj nesreći koja se u nedjelju navečer, oko 19.20 sati dogodila kod nenaseljenog otoka Zmajana (Oruta) u vodičkom akvatoriju. Njegova koćarica "Filomena"udarila je i nasukala se na hridi rta Livića na otoku Zmajanu. Mrtvo tijelo nesretnog Ljubomora iz utrobe broda izvukli su oko jedan sat poslije ponoći, ili pet sati nakon nesreće, ronioci MUP-a. Član posade Ljubomir Cukrov (68) iz Prvić Šepurine lakše je ozlijeđen, a na mjestu nesreće spasio ga je mladi ribar Kristijan Bumbak iz Prvić Luke.

 

 

28. travanj 2024 14:49