StoryEditorOCM
ŽupanijaDan pobjede u kninu

Predstavljen program svečanosti proslave Oluje: preleti Black Hawk helikoptera, koncerti, vatromet...

Piše Toni Veljača
3. kolovoza 2022. - 17:16

Povodom svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u vijećnici Gradskog poglavarstva Grada Knina predstavljen je program središnje svečanosti koja će se održati ovog petka u Zvonimirovom gradu.

Članovi Organizacijskog odbora, na čelu s Državnim tajnikom, Darkom Nekićem, predstavili su ovogodišnji program, koji se zapravo uvelike i ne razlikuje u odnosu na prijašnje obljetnice.

- Vlada RH donijela je odluku o osnivanju ovog organizacijskog odbora a nakon nekoliko sjednica, danas smo konačno i odlučili kako će ovogodišnji program i izgledati. Ove godine, to moram napomenuti, imamo i znatno bolju epidemiološku situaciju. Dakle, službeni dio programa započinje u 9 sati polaganjem vijenaca na središnjem gradskom trgu, kod spomenika. Nakon toga, kreće se prema nogometnom stadionu na kojem će se održati svečani dio programa a potom i ceremonija podizanja zastave na kninskoj tvrđavi. Naravno osim ovih navedenih aktivnosti tu je i program koji je organizirao grad Knin. Očekujemo veliki broj posjetitelja i nadamo se da će sve proći u redu, mi smo s naše strane učinili sve kako bi ovu obljetnicu proslavili na dostojanstven način – kazao je Nekić.

Medijima se obratio i Državni tajnik ministarstva obrane Branko Hrg ističući zadovoljstvo što je ministarstvo i ove godine dalo veliki obol pri organizaciji proslave.

- Ministarstvo s ponosom ističe da smo i ove godine jedan od nositelja ovogodišnjeg programa, što je, mišljenja sam i normalno. Kod ovakvih prilika trebamo, da tako kažem, najviše podmetnuti leđa i dati svoj obol u organizaciji. Ovim putem pozivam sve građane da s ponosom obilježimo taj dan, toliko važan za našu povijest, ali i da se prisjetimo onih koji više nisu s nama – istaknuo je Hrg.

Državna tajnica Irena Petrijevčanin iz MUP-a istaknula je da će na dan proslave u Gradu na snazi biti privremena regulacija prometa a sve kako bi se proslava mogla obilježiti na miran i dostojanstven način. Tom prigodom, pozvala je građane grada Knina te sve ostale sudionike proslave na strpljenje.

- Kao i proteklih godina u koordinaciji svih nadležnih operativnih struktura poduzete su sve mjere i aktivnosti kako ne bi došlo do ugroze sigurnosti tijekom proslave. Nekoliko je važnih informacija koje ovom prilikom želim istaknuti. Regulacija prometa će biti privremena kao i prošle godine. Sve informacije vezane za regulaciju prometa možete pratiti na našim društvenim mrežama te na stranicama Policijske uprave Šibensko-kninske. Pozivamo građane na strpljenje tijekom prometne regulacije, kako bi u miru i na dostojanstven način obilježili predstojeću obljetnicu – naglasila je Petrijevčanin.

General pukovnik Boris Šerić najavio je da će u sklopu programa, sudionicima proslave biti predstavljeno sve ono čime raspolažu kopnene oružane snage RH. Također, najavio je i prelet Black Hawk helikoptera.

- Što se tiče angažmana zrakoplovnih snaga očekuje nas prelet aviona Mig 21, isto tako i helikoptera. Ove godine ćemo imati priliku po prvi puta vidjeti Black Hawk helikoptere – kazao je Šerić.

Za kraj, okupljene je pozdravio i domaćin, gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić koji je predstavio dio programa u organizaciji grada Knina.

- Ovom prilikom zahvaljujem djelatnicima ministarstva obrane koji su nam pomogli u svim aktivnostima vezanim za uređenje grada. Nakon centralnih događanja, Grad je organizirao večernje koncerte na kojima će nastupiti Doris Dragović te Opća opasnost. Sve ćemo naravno, zaokružiti veličanstvenim vatrometom. Svakako bi pozvao sve ljude dobre volje da zajedno proslavimo ovu obljetnicu – zaključio je Ćaćić.

28. travanj 2024 14:03