StoryEditorOCM
ŽupanijaNezavisni marko Vidović

Predstavio se i šesti kandidat na izborima za načelnika Općine Rogoznica: ‘Briga za okoliš je imperativ!‘

Piše Vedrana Stočić
4. veljače 2022. - 18:35

Nezavisni Marko Vidović šesti je kandidat na izvanrednim lokalnim izborima za načelnika Općine Rogoznica do kojih je ostalo svega devet dana.  

- Želim promjene i to najbolje. Treba odrediti prioritete za javno i opće dobro.  Od izuzetne je važnosti izgradnja vodovodne mreže u cijeloj općini, regionalni vodovod je dovršen prije gotovo dvije godine, a ljudi još nemaju tekuću bez kojea nema ni ulaska u 21 stoljeće.-kaže Marko Vidović.

Treba se baviti konkretnim problemima kao što je izgradnja novih prometnih rješenja  na petljama u Zečevu i Podorljaku bi bile sigurnije za sudionike u prometu, bez teških prometnih nesreća.

- Prometne rješenja u općini su loša,  ceste su uske i stvaraju se silne gužve, psebno ljeti. Treba proširiti ceste Dvornica-Kanica,  Zečevo-Lozica, asfaltirati cestu do Mocira –Sapina Doca, zbog sigurnijeg kretanje treba urediti biciklističke i pješačke staze, te povećati prometnu povezanost svih naselja lokalnim autobusnim linijama.   Spoj na autocestu  je nužnost jer zbog sigurnosti kretanja znatno bi nam se povećao broj turističkih noćenja.

Reciklažno dvorište i deponij za građevinski otpad već davno su ucrtani u prostorno planskoj regulativi, ali još nisu izgrađeni iako su potrebni, baš kao i proširenja svih groblja na području općine. Treba finalizirati projekt uređenja rive i mosta, a da bi općina Rogoznica kao prepoznatljiva turistička destinacija bila infrastrukturno opremljena najbitnije je nastaviti izgradnje kanalizacijskog sustava, davno obećavanu ribarsku luku konačno  tebala izgraditi kako bi se centar Rogoznice oslobodio od gužve i neugodnih mirisa.

Prostorne planove treba staviti u zakonske okvire kako bi se omogućio gospodarki razvoj i očuvao vrijedni okoliš. Upravo za gospodarski razvoj važan je kompleks bivše vojarne Kruščica,  nakon 20 godina čekanja država nam ga konačno treba ustupiti. Za sve planirane investicije u što većoj mjeri treba koristiti sredstva iz europskih fondova – kaže Marko Vidović.

Jedan od načina da se sačuva obalna crta od uzurpacije je uređenje planiranih javnih plaža i izgradnju šestinica uz more.

- Briga za okoliš je imperativ. Svim raspoloživim zakonskim mjerama borit ću se za  očuvanje slanog jezero Zmajevo oko i park šumu Kopara. Ti biseri predstavljaju dio našeg lokalnog identiteta, kao i autohtoni nazivi naselja i toponimi koje ću vratiti. Kakav bi bio načelnik kada ne bi  vodio brigu o djeci i mladima, kao i o najstarijim stanovnicima naše općine. Gradnja sportske dvorane planirana je desetljećima, baš kao i dom za stare i nemoćne. Ti projekti zahtijevaju brzu realizaciju. Ciljevi su ostvarivi i to u neposrednoj budućnosti, za većinu njih izrađena je projektna dokumentacija i planirane su lokacije, samo treba znati realizti projekte koji bi značajno bi unaprijedila kvalitetu života svih stanovnika i posjetitelja naše općine.-zaključio je nezavisni kandidat za rogozničkog načelnika Marko Vidović.

Inače Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je bivši načelnik Marijo Mladinić HDZ zbog osobnih razloga  objavio svoju neopozivu ostavku.Izvanredni izbori na načelnika održati u nedjelju, 13. veljače 2022. godine.

10. svibanj 2024 09:39