StoryEditorOCM
Županijaza poduzetničku zonu

Povijesna odluka za Pirovac: Vlada darovala zemljište veličine 20 nogometnih igrališta vrijedno 15 milijuna eura

Piše K. G.
22. veljače 2024. - 20:03

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici darovala Općini Pirovac zemljište od 134 tisuće metara četvornih, što je otprilike veličina dvadeset nogometnih igrališta, vrijedno 15 milijuna eura za izgradnju Poduzetničke zone Torine, izvijestio je Ivan Gulma, načelnik općine Pirovac

- Ovo je doista dan za pamćenje za našu općinu i njen budući razvoj. Na dokumentaciji uporno radimo već godinama i kad smo nebrojeno puta čuli "fali još jedan papir" nismo nikad odustali.

Zahvaljujem  Ministarstvu graditeljstva prostornog uređenja i državne imovine koje nam je zahtjev i odobrilo kao i svima koji su nam pomogli i lobirali za realizaciju darovanja- kazao je Gulam.

image


Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Prema njegovim riječima, za poduzetničku zonu i izdvajanje iz šumsko-gospodarske osnove Hrvatskim šumama je isplaćeno 70 tisuća eura.

Kako je kazao načelnik Pirovca, usvojen je u bivšem sazivu i Urbanistički plan uređenja Torina koji će biti usklađen kroz planove nove generacije.

- Krećemo odmah i pripremati dokumentaciju za izgradnju infrastrukture kako bi naša zona što prije dobila svoje stanare i kako bi nastavili razvijati našu općinu- zaključio je Gulam.

30. travanj 2024 20:11