StoryEditorOCM
ŽupanijaAktivirano staro žarište

Ponovno troje zaraženih u Šibensko- kninskoj županiji; Svi su povezani s kninskom bolnicom: Na šibenskoj Infektologiji jedan pacijent više

Piše Krešimir Gulin
29. travnja 2020. - 11:05

Poslije dva dana u kojima nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom u Šibensko- kninskoj županiji, u srijedu su evidentirane osobe s područja Šibensko-kninske županije pozitivne na virus SARS-CoV-2.

- Riječ je o dvije osobe s područja Općine Biskupija koje su kontakt s prethodno oboljelom osobom povezano uz kninsku bolnicu i jednoj osobi s područja Grada Drniša, također kontaktom s prethodno oboljelom osobom. Dakle, od početka epidemije, na području županije broj zaraženih osoba je 89 od kojih je oporavljenih 41- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Dakle, još uvijek je aktivno jedno od dva žarišta infekcije COVIDOM-19 u županiji, a riječ je o kninskoj bolnici. Naime, s tri nova slučaja zaraze, s bolnicom 'Hrvatski ponos' u Kninu povezana su ukupno 43 slučaja infekcije u županiji, ili skoro polovica.

Dobra vijest je da su se u srijedu oporavila tri zaražena u odnosu na prethodni dan.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su četiri pacijenta, ili jedan više nego u utorak. Od toga je jedan bolesnik i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 77 osoba, od čega je 42 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1357 uzoraka.

- U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske je zaprimljena jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da nije bilo kršenja izrečene mjere, doznaje se u županijskom Stožeru. 

- Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku- zaključio je Blažević.

 

30. travanj 2024 19:39