StoryEditorOCM
ŽupanijaPREKRŠAJNE PRIJAVE

Policija objavila za što tereti HOS-ovce - za remećenje javnog reda i mira, a četvoricu i za prekršaj u sigurnosti prometa

Piše Šibenski.hr
6. kolovoza 2023. - 19:37

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske jučer, 5. kolovoza 2023. godine proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 16 osoba koje su svojim ponašanjem ispunile obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o sigurnosti cestovnog prometa te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Iako nije izrijekom rečeno, jasno je da se u prvom slučaju radi o HOS-ovcima, predvođenim pukovnikom Markom Skejom.

 

Naime, kako je izvjestila PU Šibensko - kninska, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o događaju na prometnom punktu postavljenom na raskrižju ceste D-33 (Šibenik-Knin) i lokalne ceste za mjesto Biskupija koji je postavljen radi regulacije prometa, da bi se nesmetano odvijala proslava VRO Oluja, a kako je ranije najavljeno, na tom i drugim postavljenim punktovima promet se preusmjeravao na lokalne ceste jer su pojedine ulice u gradu Kninu bile zatvorene za promet. Zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33 onemogućivši takvim postupanjem odvijanje prometa. Utvrđeno je kako su osumnjičenici, njih ukupno 15, starosti od 40 do 69 godina, počinili prekršaj iz čl. 23. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dok su četvorica starosti 51, 53, 56 i 67 godina počinili i prekršaj iz čl. 32. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Također, u gradu Kninu je 49-godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao i omalovažavao policijske službenike dok je kod njega pronađeno 6,5 grama droge marihuane. Utvrđeno je kako je počinio prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kao i prekršaj iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prethodno opisane prekršaje.

 

 

27. travanj 2024 20:27