StoryEditorOCM
ŽupanijaNA RADOST DJECE

Općina Kistanje planira gradnju novog dječjeg vrtića: ‘Ovaj projekt je za nas od povijesne važnosti‘

Piše A.P.
8. veljače 2024. - 08:19

Da Općina Kistanje već godinama vapi za izgradnjom i opremanjem dječjeg vrtića u tom mjestu nedaleko Knina, i nije nepoznanica, a od nedavno je još jedan korak bliže realizaciji tog projekta, nužnog za bilo kakav napredak zajednice.

Prema dokumentu dostupnom na stranicama Šibensko – kninske županije, Općini Kistanje kao investitoru, izdano je rješenje kako je planirani zahvat izgradnje dječjeg vrtića prihvatljiv za ekološku mrežu.

To nam je potvrdio i načelnik Općine Kistanje no, dodaje, ništa konkretnije o projektu nam još ne može reći.

- Tek smo uzeli projektante i rješavamo papire tako da mi je trenutno zaista teško reći nešto više. Sam projekt izgradnje vrtića je od povijesne važnosti za Općinu Kistanje jer ga trenutno nemamo nego se program predškole provodi u općinskim prostorijama, u igraonici, tako da ne treba puno naglašavati od kolikog je značaja za našu općinu – kratko nam je kazao načelnik Općine Kistanje, Goran Reljić.

Za dječji vrtić u Kistanjama predviđena je, dodajmo, izgradnja jednoetažne prizemne građevine sa tri smještajne jedinice – jednom jasličkom i dvjema vrtićkim. Dječji vrtić smještao bi maksimalno 54 mališana, a na ravnom krovu građevine za potrebe vlastite potrošnje, planira se ugradnja fotonaponskih panela sa solarnom elektranom. Također, na slobodnim površinama planira se urediti i dječje igralište, a Općini Kistanje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo iznos od gotovo 765 tisuća eura za projekt izgradnje dječjeg vrtića.

27. travanj 2024 17:43