StoryEditorOCM
Županijastigli službeni rezultati

Nova načelnica Rogoznice već u četvrtak preuzima dužnost, Anita Živković najavila svoje prve poteze

Piše Vedrana Stočić
14. veljače 2022. - 17:34

Na jučer održanim izvanrednim prijevremenim izborima za novu načelnicu Općine Rogoznica već u prvom krugu izabrana je Anita Živković, koja je imala potporu HDZ.

DIP je jutros objavio konačne i službene rezultate izbora. Odaziv je bio slabiji nego na prošlogodišnjim redovitim svibanjskim izborima, od 2555 birača glasovalo je njih 1148 odnosno 44,93 posto, važećih listića bilo je 1131 ili 98,52 posto, nevažećih listića je bio 17 ili 1,48 posto.  

Pobjednica Anita Živković HDZ dobila je 582 glasa ili 50,69 posto, Ljubo Županović Lebo NL Naše misto 171 glas ili 14,89 posto,  Duje Živković SDP 167 glasova ili 14, 54 posto, za nezavisnog Joška Živkovića glasovalo je 85 birača ili 7,40 posto, Ivana Lovrić Most DP dobila je 84 glasa ili 7,31 posto, za nezavisnog Marka Vidovića glasovalo je 42 birača ili 3,65 posto.

- U srijedu ističe žalbeni rok i već u četvrtak preuzimam dužnost. Prioritet je donošenje proračuna, jer bez temeljnog financijskog dokumenta nema ni tekućih poslova ni investicija. Drugi prioritet je izgradnja sekundarne mreže i spajanje na pitku vodu svih mjesta u zaleđu. Projekt će se financirati iz naknade za razvoj, a dio novca dat će i Hrvatske vode. Svakako tu je i školska sportska dvorana koju mi ne možemo graditi jer je zemljište Republike Hrvatske, vlasnik škole i buduće dvorane je Županija Šibensko-kninska, ali zato možemo tražiti od Ministarstva prosvjete i Županije da održe svoja obečanja i počnu s gradnjom dvorane. Projekta dokumentacija je spremna – otkrila nam je svoje prve korake nova rogoznička načelnica Anita Živković.

Zbog prošlogodišnjih svibanjskih izbora, iznenadne ostavke tek izabranog bivšeg načelnika i povjerenika sve aktivnosti u općini su stale, stoga novu načelnicu čeka i te kako puno posla. Inače, Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je bivši načelnik Marijo Mladinić (HDZ) nakon nepunih šest mjeseci, kako je rekao, zbog osobnih razloga podnio neopozivu ostavku.

27. travanj 2024 20:50