StoryEditorOCM
Županija'BRKO' PREDAO KLJUČEVE

Nediljko Dujić se nakon 24 godine i dva mjeseca svojevoljno povukao s funkcije gradonačelnika Skradina: Gdje ću sada? To ću dogovoriti s obitelji...

1. lipnja 2017. - 17:12

Nediljko Dujić je nakon 24 godine i dva mjeseca odstupio s mjesta gradonačelnika Skradina. Aktualni predsjednik županijskog HDZ-a i službeno je ključeve grada predao svojem nasljedniku Antoniju Brajkoviću. No, u Skradinu nije došlo do promjene stranačkog dresa vladajuće garniture. I Dujić i Brajković nose plavu, HDZ-ovu boju. No, vratimo se na podatak iz prve rečenice. Gotovo nestvarno zvuči da je isti čovjek točno 290 mjeseci sjedio u fotelji gradonačelnika.
Gospodine Dujiću, jeste li vi najdugovječniji gradonačelnik u Hrvatskoj?
– Ha, ne znam, ali rijetki su izdržali četvrt stoljeća – kazao nam je Dujić.

 

Malo vam je falilo za srebrni pir sa Skradinom...
– Istina, ali ja sam još prije godinu dana svojevoljno odlučio da je dosta. Shvatio sam da u Antoniju Brajkoviću imam kvalitetnog nasljednika. Brajković je deset godina radio sa mnom i sigurno će dobro nastaviti posao. A što se mojih skoro četvrt stoljeća na čelu Skradina tiče, bio sam svjedokom razvoja grada, i zato mi nije žao što sam tom poslu posvetio najbolje godine svojeg života. Drago mi je što ostavljam uspješan grad, bez ikakvih zaduženja i s dosta ostvarenih i pripremljenih projekata.
Što je kruna vašeg rada?
– Iskreno, najviše mi je žao što u mojem mandatu nije raspisan natječaj za izgradnju terena za golf na Prukljanu. Taj projekt sam gurao deset godina i izgleda da će natječaj biti raspisan tek na jesen.
Sada se postavlja pitanje: što će Dujić raditi kada više nije gradonačelnik?
– Dopustite mi da nakon 24 godine u kojima nisam koristio ni jedan godišnji odmor uzmem barem osam dana da tu priču razbistrim.

 

Pa što se ima bistriti kad možete aktivirati saborski mandat?
– I to je jedna od mogućnosti. Već početkom idućeg tjedna razgovarat ću s čelnicima stranke o toj opciji. Ja sam još prije sedam mjeseci mogao sjediti i u Saboru i gradonačelničkoj fotelji Skradina. Znate i sami da mnogi rado koriste takvu mogućnost. No, ja sam stava da se ne može kvalitetno raditi dva tako odgovorna posla istovremeno. Dakle, sigurno je da ću ubuduće raditi samo jedan posao.
Očito, sva su vam vrata otvorena pa možete birati. Neslužbeno, čuje se da biste najradije izabrali mjesto direktora tvrtke "Ceste Šibenik". Naime, dosadašnji direktor Ante Malenica uskoro odlazi u mirovinu...
– Da, i ja sam isto to čuo. Ali čuo sam i niz drugih kombinacija. Ili, gdje god se pojavim, već me imenuju na neku funkciju... Konačnu odluku donijet ću u dogovoru sa svojom obitelji. I budite sigurni, ići ću tamo gdje mogu biti koristan – zaključio je Nediljko Dujić.

26. travanj 2024 23:45