StoryEditorOCM
Županijabranko peran

Ne krije velike ambicije u politici: bivši šef šibenske policije promijenio stranački dres

Piše K. G.
5. ožujka 2024. - 12:17

Branko Peran, široj javnosti najpoznatiji kao nekadašnji načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, novi je član Hrvatske stranke umirovljenika. Netom po učlanjenju u HSU, Peran je imenovan povjerenikom te sranke za Šibensko-kninsku županiju.

Prema riječima Veselka Gabričevića, predsjednika HSU-a, ta je stranka spremna na spremna na predizbornu koaliciju s nekom od srodnih stranaka.

Što se tiče imenovanja Perana na mjesto županijskog povjerenika stranke, Gabričević je kazao da se nada kako će s njim na čelu HSU doživjeti uzlet i prepoznatljivost rada na dobrobit umirovljenika.

- Peran je doktor znanosti i dragovoljac Domovinskog rata s velikim doprinosom u stvaranju Hrvatske. Nakon rata obnašao je visoke i važne dužnosti u MUP-u i Ministarstvu pravosuđa (op.p. ravnatelj Uprave za zatvorski sustav). Ja sam ga upoznao s programom HSU-a i on je nakon par dana donio odluku da postane član naše stranke- rekao je Gabričević.

Zanimljivo, Peran je bio istaknuti član HDZ-a, međutim u toj stranci nije uspio zadovoljiti svoje političke ambicije. Stoga je često iskazivao neslaganje s čelnicima HDZ-a što je prava rijetkost u tako monolitnoj partiji.

Sada je promijenio stranački dres i očekuje kako će s HSU-om napraviti dobar rezultat.

27. travanj 2024 07:44