StoryEditorOCM
ŽupanijaDOBRA VIJEST

Nakon Zagreba i Osjeka i u drniški kraj dolazi europski novac za javni linijski projevoz

Piše šibenski.hr
foto: Radio Drniš
1. ožujka 2017. - 16:12

Kako organizirati javni prijevoz na području Grada Drniša i tri susjedne drniške općine - bila je tema današnjeg sastanka u Drnišu kojeg su održali čelnici jedinica lokalne samouprave s tog područja i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, javlja Radio Drniš. Nakon Osijeka i Zagreba Drniš će biti treći grad u Hrvatskoj a prvi u Dalmaciji koji će nastojati povući sredstava iz Operativnog programa koherentnost i kohezija Europske unije sa ciljem organizacije javnog linijskog prijevoza na području bivše općine Drniš.
Sastanku su nazočili pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i suradnici Svemir Senković i Damir Šoštarić, te gradonačelnik Drniša Josip Begonja, načelnik Promine Tihomir Budanko, načelnik Unešića Živko Bulat i načelnik Ružića Josip Sučić.

Kao članici Europske unije Hrvatskoj je na raspolaganju niz sredstava iz Fondova Europske unije a među njima i oni koji se tiču prometa kazao je Bilaver i dodao kako je državi u interesu da život na širem drniškom području opstane, da se rađaju djeca i ostaju mlade obitelji, a jedan od preduvjeta za to je i prometna povezanost naselja.
- Trenutno na raspolaganju imamo oko 170 milijuna eura za gradski i prigradski prijevoz. Slijedi izrada projektne dokumentacije i studija, potom kupnja minibusa, obnova kolodvora u Drnišu i svih stajališta po naseljima, rekao je Bilaver. Prvi ugovor bi mogao biti potpisan u svibnju a sam posao trebala bi obavljati Gradska čistoća Drniš koja je registrirana za obavljanje javnog prijevoza.







 

06. lipanj 2024 13:39