StoryEditorOCM
ŽupanijaJedi zdravo, jedi domaće

Na Kninskoj tvrđavi se doručkovalo s hrvatskih farmi: Ni Tolušić ni Pauk ni Rimac nisu odoljeli pršutu i panceti (FOTO)

9. svibnja 2017. - 20:49

Jutros je na Kninskoj tvrđavi održan Doručak s hrvatskih farmi na kojem su sudjelovali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Goran Pauk i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi Šibensko-kninske županije - mlijeko i mliječni proizvodi, pršut, meso, jaja, med i kruh s oznakama kvalitete „s hrvatskih farmi“. Proizvodi s hrvatskih farmi su dokazane kvalitete, svježi, dostupni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje.

„Naši domaći proizvodi puno su više od namirnice. To je ovdje dio tradicijske baštine, kulture i općenito života. Proizvodnja i distribucija domaćih proizvoda krije ogroman gospodarski potencijal, posebno u turizmu. Drago mi je istaknuti da su naši proizvođači danas sve bolje organizirani kroz udruge i klastere i vrlo uspješno distribuiraju svoje proizvode.“, rekao je župan Goran Pauk.

Također je naglasio da Županija već godinama kroz program razvoja i unaprjeđenja potiče projekte zaštite autohtonih proizvoda, kao i ostale aktivnosti i ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo u cilju razvoja naših tradicionalnih djelatnosti i u cilju razvoja ruralnih dijelova naše županije.

„Uvoz ne možemo zabraniti ali možemo probuditi svijest kod nas samih da je hrvatski proizvod uvijek bolji i kvalitetniji od bilo kakvog proizvoda iz uvoza. Konzumacijom hrvatskog proizvoda štitimo našu proizvodnju a time i državu. Kad toga budemo svjesni onda će i trgovci nakon što padne potražnja za manje kvalitetnim uvoznim sirovinama morati uzimati sve više domaćih proizvoda.“, izjavio je Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Također, na jutrošnjem događanju predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda koje imaju za cilj istaknuti autentičnost i kvalitetu domaćih hrvatskih proizvoda i poboljšati njihovu distribuciju.

26. travanj 2024 10:00