StoryEditorOCM
ŽupanijaIZVRSTAN STUDENT STOMATOLOGIJE

Mladi Vodičanin Marino Tomić dobitnik je Rektorove nagrade Zagrebačkog sveučilišta: Zadovoljstvo je stići do cilja

Piše Ante Talijaš
12. srpnja 2017. - 14:36

Mladi Vodičanin Marino Tomić, 25-godišnji apsolvent Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, dobitnik je ovogodišnje Rektorove nagrade Zagrebačkog sveučilišta.

Riječ je o najvišem mogućem priznanju ove najstarije i najprestižnije visokoškolske ustanove u Hrvatskoj koje se dodjeljuje studentima za izvrsnost. Na svečanosti održanoj u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta, ove prestižne nagrade dodijelio je rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras za akademsku godinu 2016./2017. Dodijeljene su 184 rektorove nagrade za preddiplomske i diplomske radove jednog, dvaju ili timskih autora, i to u pet kategorija iz područja znanstvenih radova, umjetničkih djela i društveno korisnog rada. Ukupno je nagrađeno 880 studenata sa svih zagrebačkih fakulteta.

 

Vodičanin Marino Tomić, pak, prema dostupnim informacijama, jedini je student s područja Šibensko-kninske županije koji je u ovoj akademskoj godini ponio laskavu titulu dobitnika Rektorove nagrade iz kategorije znanstvenih studija.
– Nagradu sam dobio iz područja znanstvenih radova, i to zajedno s mojom najboljom prijateljicom i kolegicom s fakulteta Kim Jelenom Vargom. Naime, nas dvoje autori smo znanstvenog rada pod nazivom "Trodimenzionalni prikaz mandibularnog kanala – retrospektivna studija".

To je stručni naziv koji je teško razumljiv. Pa da pojasnim nešto jednostavnijim rječnikom. To je zapravo antropološka studija koja se sastojala od mjerenja različitih anatomskih varijacija koštanog kanala u donjoj čeljusti kroz koji prolazi živac, a koji inervira sve zube i desni na 3D radiološkim slikama, a nije još provedena u hrvatskoj populaciji. Moram priznati da smo ja i kolegica Kim Jelena uložili dosta vremena i truda u ovu znanstvenu studiju, pa smo sretni i zadovoljni što je to valorizirano Rektorovom nagradom – kazao nam je Marino Tomić nakon povratka iz Zagreba, tijekom svoga kratkog odmora u svojim Vodicama
– Ujedno, primljena nagrada – kaže ovaj samozatajni vodički mladić – predstavlja mi veliko priznanje i satisfakciju da nije uzaludan bio sav trud i rad koji sam uložio tijekom šest godina studija na Stomatološkom fakultetu.

 

– Dok ne ljubim knjige i popravljam zube, svoje slobodno vrijeme provodim u vožnji biciklom, to me nekako posebno opušta. Trenirao sam i tajlandski boks, a u zadnje vrijeme više sam se posvetio i "muay thaiu". Volim putovati i posjećivati festivale rocka i elektroničke glazbe. To je to što se tiče razonode.

Ova dva-tri dana koliko će provesti u Vodicama, Marino neće imati puno vremena za odmor i mladenački život.
– Kod kuće obavljam posebne pripreme za obranu diplomskog rada koje je ove srijede, 12. srpnja. Nadam se i uvjeren sam da ću i to uspješno apsolvirati i steći diplomu doktora dentalne medicine. Dakle, doći ću na kraj svoga zacrtanog puta, na koji sam prije šest godina iz Vodica krenuo u Zagreb. Nema većeg zadovoljstva u životu od ostvarenja svoga cilja. Nakon što diplomiram, cijelo ljeto ću se odmarati. A onda na jesen planiram početi raditi, naravno, kao doktor dentalne medicine ovdje u Hrvatskoj – zaključio je apsolvent i za koji dan doktor Marino Tomić.

04. svibanj 2024 15:53