StoryEditorOCM
ŽupanijaANTONIO BRAJKOVIĆ

Ministarstvo kulture dalo je Skradinu novac za sanaciju utvrde Turina, plan je gradske uprave da u njoj uredi Prezentacijski centar

Piše Zdravko Pilić
12. ožujka 2024. - 09:42

Ministarstvo kulture i medija, kroz program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, odobrilo je 20.000 eura Gradu Skradinu za program građevinske sanacije i konsolidacije bedema na utvrdi Turina. Lijepa je to vijest za Skradin, koji već godinama ulaže velike napore da se ova srednjovjekovna utvrda, koja se sagrađena na ostacima pretpovijesne liburnske gradine, u vrijeme vladavine bana Pavla I Šubića Bribirskog, uredi i privede svrsi kao suvremeni prezentacijski centar bogate kulturno povijesne baštine grada Skradina. No, do tog je još dug put.

‘Nastojat ćemo što prije raspisati natječaj kako bi do listopada sanirali ostatke južnog bedema i dijela kružnog kaštela Inače, mi smo dosad već uložili oko 150 tisuća eura u sanaciju, te još najmanje toliko u pristupni put do utvrde, koji planiramo završiti ove godine, s vidikovcem, što je oko 300 tisuća eura.‘ - kazao nam je skradinski gradonačelnik Antonio Brajković.

30. travanj 2024 14:36