StoryEditorOCM
ŽupanijaRiječi ih posvadile

Marko Jelić prozvao Josipu Rimac da mu je ukrala izborni slogan, ona se pita je li to jedina njegova ideja za Knin

Piše Šibenski.hr
4. veljače 2017. - 16:48


Nakon što je kninski HDZ kandidirao Josipu Rimac za gradonačelnicu Knina i nakon što je ona na svom facebook profilu napisala „Dragi prijatelji, bila sam, jesam i bit ću vaš glas za bolji Knin, za ljepši Knin, za Knin pun života, za grad za koji živim od svoje mladosti. Zato, živimo Knin!“, brzo je na to reagirao nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina dr. sc. Marko Jelić, bivši dekan kninskog Veleučilišta, prozvavši Rimac za krađu njegova izbornog slogana!
Jelić je pozivajući se na uzrečicu Nikole Tesle: „Nije mi žao što drugi kradu moje ideje, nego mi je žao što nemaju svoje“, smatrao svojom dužnošću da opet nešto napiše! Pa je to i napravio na svojoj facebook stranici.
 
-U prosincu 2016. godine nas šesnaest koji volimo Knin je odlučilo osnovati udrugu kojoj smo dali ime Živimo(o) Knin. Osnovana je 28. prosinca 2016. te sam osobno podnio zahtjev za registraciju 30. prosinca 2016. i udruga je registrirana u Uredu državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji 26. siječnja 2017. Udruzi je, osim nas osnivača, među kojima su četiri doktora znanosti, potporu do ovog trenutka pružilo još devet doktora znanosti iz cijele RH.



-Ono što želim reći je sljedeće: negdje početkom prosinca susreo sam gđu. Rimac, sadašnju kandidatkinju HDZ-a za gradonačelnicu Knina, i tom sam joj prilikom rekao da ću se najvjerojatnije kandidirati za tu časnu dužnost te sam joj ujedno najavio osnivanje Udruge pod nazivom Živimo Knin. Stoga je ona kao osoba koja je upotrijebila taj slogan, bila upoznata da sam ja kao njen protukandidat, ujedno i jedan od osnivača te aktualni predsjednik istoimene udruge, a poznato joj je i da sam prilikom objave svoje kandidature kazao kako ja uistinu živim Knin – napisao je, među ostalim, na svom fejsu Jelić dodajući kako to što je Rimac prisvojila njegov slogan samo govori kako taj on zaista vrijedi!

Rimac se, čini se, oko Jelićevih prozivki nije nimalo uzbudila.
- Ako je to jedina ideja koju Jelić ima za Knin, onda je sve rekao o sebi i svojoj kampanji. Živimo Knin - nije slogan HDZ-a na lokalnim izborima, niti je to moj slogan. Riječ je o običnoj rečenici koju smo sinoć upotrijebili u tekstu, a kako te dvije riječi nisu zaštićeni brend niti nečije autorsko pravo, stvarno ne razumijem u čemu je problem – kazala je Rimac.
 
 

28. travanj 2024 19:14