StoryEditorOCM
ŽupanijaDani tehničke ispravnosti vozila 2017.

Kroz idući tjedan pregledajte svoje vozilo u bilo kojoj stanici za tehnički pregled: besplatno je, a može vam spasiti život!

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2017. - 11:32

Cijeli idući tjedan, od ponedjeljka, 20. studenog, pa do subote, 25. studenoga moći ćete besplatno obaviti tehnički pregled vozila u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled. Policijaks uprava šibensko-kninska, naime, najavljuje preventivno-sigurnosnu akciju "Dani tehničke ispravnosti vozila 2017" koja ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter.





- Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije obave tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću vozila-priopćuju iz policije.





Napominju, međutim, da policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanje na tehnički pregled, već će kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost. Vozači na čijim se vozilima, pri tehničkom pregledu, utvrdi tehnička neispravnost,  neće snositi posljedice, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentirani dostavljen policiji.



- Naši statistički pokazatelji u prometu u proteklih deset mjeseci ove godine pokazuju da je u 24 prometne nesreće utvrđeno da je vozilima koja su sudjelovala u tim nesrećama istekao tehnički pregled ili je vozilo bilo neregistrirano. Osim toga,  na našem području su evidentirana 322 prekršaja ove vrste, nasuprot 364  prekršaja u istom razdoblju prošle godine. Manji broj prekršaja pripisujemo i ovakvim preventivno-sigurnosnim akcijama. Zbog toga pozivamo vozače da se uključe u ovu akciju te u bilo kojoj stanici za tehnički pregled besplatno prekontroliraju tehničku ispravnost svog vozila  i na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu - stoji u pozivu.

06. lipanj 2024 07:23