StoryEditorOCM
ŽupanijaViše nije beskućnik

Kraj agonije za hrvatskog branitelja: Marijan Zlatec seli u novi stan u Šibeniku

Piše Vedrana Stočić
15. listopada 2020. - 13:07

Iz braniteljske udruge UDVDR RH poslali su nam fotografije nove uređene i opremljene garsonjere u Šibeniku u koju će ovih dana useliti brantelj Marijan Zlatec iz Rogoznice koji je više od dvadeset godina živio teškim uvjetima beskućništva. Prava drama za ovog branitelja započela je početkom veljače ove godine kada Ministarstvo državne imovine iznajmilo zgradu na rogozničkoj rivi u kojoj je Zlatec živo dva desetljeća. Bio je to život u prljavoj ruševini  bez vode i struje, a njegovo psihofizičko zdravlje svakim danam bilo je sve slabije.  

Zahvaljujući objavama Slobodne Dalmacije i organiziranju prosvjeda i angažiranosti lokalne  facebook straice „Đirada po Rogoznici“ Marijan nije deložiran, a u rješavanje problema uključilo se Ministarstvo hrvatskih branitelja, posebno državni tajnik Ivan Vukić Niper koji je od veljače Marijana i Rogoznicu posjetio nekoliko puta.

Preko Slobodne Dalacije šira javnost upoznala se  hrvatskog  branitelja i dragovoljca Domovinskog rata Marijana Zlatace iz Rogoznice koji čak 1750 dana proveo u borbenom sektoru i njegovu tešku životnu dramu u kojoj je preživljavao zahvaljujući tek rijetkim prijateljima. Da mediji i društvene mreže mogu biti humani i dobri  potvrđuje i slučaj Zlatec. Ovaj branitelj sada ima brojne podupiratelje i prijatelje, a u novi stan ulazi opremljen s kućanskim potrepštinama, posteljinom i novom garderobom koju su mu darovali brojni dobri ljudi. Nudili su i puno više, čak namještaj, ali to nije potrebno jer stan je namješten, a novu modernu kuhinju platila je Općina Rogoznica.

- Zbog epidemije koronom uređenje garsonjere se malo oduljilo, međutim Ministarstvo branitelja održalo je obećanje i slučaj privelo kraju. Općina Rogoznica sudjelovala je dijelom u nabavi namještaja. Dobar posao odradila je udruga UDVDR RH kako rogoznički ogranak, tako i županijska organizacija jer mu je preko udruge osigurana i svakodnevna skrb. Branitelja koji ima 1750 dana borbenog sektora ne ostavljamo na ulici- izjavio je nedavno državni tajnik Ivan Vukić Niper.

28. travanj 2024 05:44