StoryEditorOCM
ŽupanijaAktivna tri požara

Kiša nije ugasila požare na Svilaji, Promini i Polači

Piše Šibenski.hr
20. kolovoza 2017. - 10:58

Kiša koja je noćas padala na šibenskom području nije, nažalost, ugasila požare koji su tijekom jučerašnjeg dana gorjeli na nekoliko punktova u Županiji. Kako doznajemo u Centru 112 još uvijek su aktivna tri požarišta i to na području Promine, Svilaje i Polače.

- Vatrogasci su još uvijek na terenu i ni jedan od tri požara nije proglašen ugašenim, a s obzirom da je vjetar u jačanju, angažman vatrogasnih snaga i dalje je nužan-informirani smo u Centru.

Inače, Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) jučer poslije podne  sudjelovale su u gašenju velikih požara kod Kistanja s ukupno osam protupožarnih aviona i helikoptera.

- Požari su izbili na tri lokacije u krugu 10-ak kilometara i sve su kuće obranjene. Zračne snage na požarištima uložile su maksimalne napore kako bi do mraka požare stavile pod nadzor gasitelja-priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

30. travanj 2024 13:15