StoryEditorOCM
ŽupanijaA vjetar puše...

Kaprije, Žirje i Prvić Luka opet su zbog olujnog juga odsječeni od kopna, a posla su danas imali i šibenski vatrogasci

Piše M. L.
10. ožujka 2024. - 16:42

Jako jugo koje puše na šibenskom području stvara probleme u brodskom prijevozu, pa su stanovnici nekih šibenskih otoka i danas odsječeni od kopna. Prema podacima iz Jadrolinije u prekidu je trajektna linija 532 Šibenik - Zlarin - Kaprije - Žirje, a problema ima i na brodskoj liniji koja povezuje Šibenik i Vodice. Naime, brodska linija 505 Vodice - Prvić Šepurine - Prvić Luka - Zlarin - Šibenik plovi bez pristajanja u Prvić Luku.

Zbog juga i štete koje je prouzročio, posla su danas imali i šibenski vatrogasci. Nešto iza podne primili su dojavu o stablu koje je palo na jedno vozilo u Ulici branitelja domovinskog rata na Vidicima.

-Zaprimljena je dojava o potrebi tehničke intervencije kako bi se uklonilo stablo s vozila. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s tri vozila i osam vatrogasaca - objavili su na svom webu šibenski vatrogasci ističući kako je intervencija završila nako 50-ak minuta.

U Centru 112 doznaje se pak da je dojava o srušenim stablima bilo i na drniškom području.

Inače, zbog juga danas nije najsigurnije šetati po nekim ulicama u povijesnoj jezgri Šibenika. Naime, stare i oronule kuće posebna su prijetnja za vrijeme ovako jakog vjetra jer s njih može pasti žbuka, crijep, kamenje, ali i stare i rasklimane škure te prozori. U svakom slučaju dobro je biti oprezan i baciti pogled u vis da vidite u kakvom su stanju kuće pokraj kojih prolazite.

30. travanj 2024 12:33