StoryEditorOCM
ŽupanijaVELIKO PLAVETNILO/ 'TUNA FEVER ROGOZNICA 2017.'

Kapetan Maro ulovio zlatnu vizu za Kostariku

Piše Sandra Barčot
Božidar Vukičević/Hanza media
31. kolovoza 2017. - 22:49

Na trećem izdanju međunarodnog kvalifikacijskog turnira u ribolovu na velike trofeje "Tuna Fever Rogoznica 2017.", pokazalo se kako je rogoznički akvatorij bogomdan za lov na te morske krasotice. U tri ribolovna dana tridesetak posada iz deset zemalja: Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Grčke, Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, imala je na štapu čak 53 tune. Od čega je njih 12 doneseno na vaganje, pa su svi imali priliku i fotkati se uz te morske grdosije na novouređenoj rogozničkoj rivi, a zatim i kušati slasne delicije.

No, nevjerojatno je bilo zadnjega ribolovnog dana, kada se u samo sedam sati lova sucu Tončiju Luketi prijavilo čak 38 tuna na udici. Pa su neki brodovi u jednom trenutku na štapima imali i po tri tune, drugi i po dvije. No samo je jedna posada dobila i vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Big Game ribolovu koje se održava dogodine u travnju u Kostarici – ekipa "Mojo" kapetana Mara Mihočevića, koji su osim zlatne medalje u ukupnom poretku, osvojili nagradu i za najtežu tunu nadmetanje - ljepoticu tešku 69,8 kilograma! Tako su dubrovački odvjetnik sa zagrebačkom adresom i njegovi momci: Igor Zdenjak, Denis Bajs, Miro Kožul, Marko Štajduhar i Pero Šare, tek obećali kako dolaze i dogodine braniti naslov najboljih u Big Gameu!

Srebro je otišlo u Split u ruke Luke Colnaga, te Duje Alača i Zvonimira Jurkovića, koji su lovili s broda "Game on", a za odličje najsjajnijeg sjaja, nedostajalo im je tek 8,6 bodova, odnosno 1,2 kilograma tune. Treće mjesto su uzeli momci sa “Starca”, kapetana poznatog dizajnera cipela Ivana Ledenka, s kojim su lovili Vinko Marušić, Ivan Kelam i Petar Bakica. Ujedno je nagradu dobio i Valentino Vujasin i njegov “Taboo team” koji je trijumfirao u Kupu trofeja s tunom teškom 46,6, kilograma, plavoperajnom jadranskom tunom, a sve pehare i medalje ovim vrhunskim ribolovcima uručili su načelnica Općine Rogoznica Sandra Jakelić i Boris Županović, prvi hrvatski Big Game izbornik i predsjednik splitskog kluba Big game Croatia, organizatora ove sportsko-turističke manifestacije.


Little game
Osim ribolovaca, po velike morske trofeje na more su isplovila i djeca, njih 22 lovilo je kančanicom pirke, kanjce, fratre, špare... sve u organizaciji domicilnog ribolovnog kluba "Gof". Najuspješniji je bio Dario Karabatić s 13 ribica ukupne težine 723 grama, druga je djevojčica Lucija Medić sa 16 ulovljenih riba i 653 grama težine, dok je treći bio Luka Karabatić sa 12 riba koje su težile 617 grama.

26. travanj 2024 23:56