StoryEditorOCM
ŽupanijaNovih 45 radnih mjesta

Jedan od većih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj gradi veliki centar u Rogoznici; Trebao bi biti gotov do konca srpnja

Piše Toni Veljača
25. lipnja 2022. - 16:10

Jedan od većih i poznatijih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj – Plodine, odlučno širi mrežu svojih poslovnica na području Šibensko-kninske županije. Naime, u općini Rogoznica, Riječani grade trgovački centar, čija bi se poslovnica, kada radovi budu gotovi, trebao prostirati na nešto više od 2000 četvornih metara.

Naime, za lokaciju novog trgovačkog centra, odabrana je poslovna zona Oglavci čiji je urbanistički plan uređenja donesen još u srpnju 2021. godine. Kako doznajemo, građevinska dozvola za nove Plodine, izdana je 15. lipnja i to za supermarket s trgovačkim, uredskim i ugostiteljskim sadržajem. Ista još nije pravomoćna, ali s obzirom na datum izdavanja, očekuje se da će pravomoćnost stići kroz naredna tri tjedna.

Inače, prethodni vlasnik dijela prostora na kojem se gradi centar bila je zagrebačka tvrtka "Vodotehnika" odnosno "Vodotehnika nekretnine" a potom "Vodotehnika izgradnja".

- Trgovački centar Plodine otkupile su 10.331 četvornih metara površine, od kojih će sam trgovački centar obuhvaćati 2.370 četvornih metara – kratko nam je komentirala načelnica općine Rogoznica, Anita Živković.

U sklopu trgovačkog centra, u planu je gradnja pristupne ceste koja bi vodila od magistrale do samog parkinga trgovačkog centra, koji će se, napomenimo, nalaziti sa sjeverne strane Jadranske magistrale nasuprot križanja koji vodi u centar Rogoznice.

Od 108 poslovnica, koliko ih Riječani imaju u Hrvatskoj, trenutno se tri nalaze na području Šibensko-kninske županije, dvije u Šibeniku te jedna na području Vodica. Novom, u Rogoznici, te poslovnicom u Pirovcu koja bi također vrlo skoro trebala početi s radom, brojka se penje na pet trgovačkih centara u Županiji odnosno čak 23 u Dalmaciji.

- Investitor je predvidio da će završetak radova na trgovačkom centru biti do kraja srpnja. Konkretne informacije o sistematizaciji radnih mjesta nemam, ali ono što znam je da će se u novom trgovačkom centru, zaposliti dodatnih 45 ljudi – potvrdila nam je načelnica.

26. travanj 2024 21:43