StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanija potpisala 22 nove stipendije

Iz županijske blagajne ukupno se sad stipendira 62 učenika i studenata; studenti dobiju 700 a učenici 400 kuna mjesečno

Piše šibenski.hr
21. prosinca 2018. - 17:22

Zamjenica župana Darija Puljić potpisala je u petak ugovore sa šest učenika i 16 studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju za školsku, odnosno akademsku 2018./2019.godinu.

Potpisane su 22 nove stipendije među kojima je šest za učenike deficitarnih zanimanja i to pet kuhara i jednog stolara, te 16 studentskih stipendija od kojih je sedam za studente I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, šest za više godine sveučilišnih studija te tri stipendije za stručne studije.

- Financijska potpora ima za cilj našim učenicima i studentima poboljšati njihov materijalni status, a ujedno ih i motivirati za odabir zanimanja traženih na tržištu rada te im omogućiti da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji. Za stipendiranje učenika i studenata planiramo osigurati u proračunu za 2019. godinu 400 tisuća kuna, a za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova 220 tisuća kuna, dakle za visokoškolsko obrazovanje 620 tisuća kuna iz izvornih prihoda županije, što je na razini prošle godine, istaknula je prilikom potpisivanja ugovora zamjenica župana Darija Puljić te svim stipendistima zaželjela sretne i vesele božićne blagdane.

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport, Diana Ercegović naglasila je kako su stipendije dodijeljene najboljim učenicima i studentima te poželjela svim stipendistima puno uspjeha i izvrsnosti u daljnjem nastavku školovanja.

Uz potpisana nova 22 ugovora o stipendijama, Županija sad stipendira ukupno 62 korisnika od čega 48 studenata i 14 učenika. Visina učeničke stipendije iznosi 400 kuna mjesečno, a studentska 700 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

 

26. travanj 2024 08:42