StoryEditorOCM
ŽupanijaPOLITIČKA ESTRADA

Glazbenici, sportaši, glumci i iluzionisti navalili na lokalne izborne liste - neki su prošli, a neki zapeli: SDP-u ni Casper nije pomogao

1. lipnja 2017. - 13:16

Makar lokalni izbori na području Šibensko-kninske županije još nisu završeni, malo je vjerojatno da će na njima uspješnu žetvu imati "mala armija" glazbenika, glumaca, sportaša, pjesnika pa čak i iluzionista, koja je pokušala naći svoje mjesto u županijskom, te gradskim i općinskim vijećima. Šuška se, dakako, da su neki od njih "podmazani" lijepim obećanjima, ali nema dvojbe da je puno više estradnjaka i sportaša koji su se na izborima našli zbog želje da pomognu svojim sredinama.
Mirne duše možemo kazati kako je, bez obzira na drugi krug lokalnih izbora, od estradnjaka i sportaša najzapaženiji rezultat imala glazbeno-sportska koalicija, koja se pod imenom Lista našeg mista pojavila u Vodicama.

 

Formirao ju je Danijel Lasan Zorobabel, poznat kao glavni čovjek vodičkih Godimenata. Grupe, koja je imala zapaženu suradnju s Goranom Bregovićem, pa i s američkim košarkašem Ronaldom Rossom. Lista je Godimente spojila s vodičkom klapom "Bunari", višestrukim pobjednicima "Omiša", pa se u novom gradskom vijeću Vodica našao i prvi tenor Ante Grgić-Juričev, dok je bariton Goran Mačukat-Zec još uvijek kandidat za dogradonačelnika. Kao kandidatkinja za gradonačelnicu Vodica još uvijek figurira Sanja Radin Mačukat, koju pamtimo s rukometnih terena. Već spomenuti Danijel Lasan je još jedan argument tezi da svatko tko se nađe na listama, pa i glazbenici, za tren "popije političku paru", točnije prihvati navadu mijenjanja stranačkih dresova. On je u prošlom sazivu kao član HDZ-a bio predsjednik Gradskog vijeća, a sad je svojoj bivšoj stranci najljući i najopasniji suparnik.

Novi članovi šibenskoga Gradskog vijeća postali su mladi sportaši i glumci - svjetska i europska prvakinja u kickboxingu Nives Radić, članica šibenskog Dalmatina, i nadareni glumac Jakov Bilić, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na lanjskim Danima hrvatskog glumišta. Tu je i prvoligaški nogometni sudac Dario Kulušić. Spomenuti je tercet na HDZ-ovoj listi naslijedio legendarnog klapskog solista Branka Bubicu, koji je na impresivan način interpretirao dalmatinski evergrin "Da te mogu pismom zvati", za koji je tekst napisao upravo Jakovljev otac Frane Bilić. Na prošloj HDZ-ovoj listi našla se i Antonija Mišura, košarkaška reprezentativka, koju mnogi češće spominju po ljepoti nego po koševima i driblinzima.

U borbi sa spomenutim snagama HDZ-a šibenskom SDP-u nisu pomogli ni čarobnjački trikovi Milorada Miškovića-Caspera, koji je kao iluzionist imao zapaženih uspjeha u Hrvatskoj, pa i šire. Casper se probio u Gradsko vijeće, a SDP-u, čini se, ostavio samo iluziju u uspjeh. Funkcije gradske vijećnice nije se, međutim, domogla Katarina Prnjak, koja je prije šest godina postala Miss Hrvatske. Očito joj njezina neosporna ljepota nije puno pomogla u sudaru s manje lijepim, ali očito rutiniranim lokalnim političarima.

 

U utrci za šibensko-kninskog župana iskusni košarkaški trener Anđelko Matov, član Hrvatskih konzervativaca, prošao je puno gore nego kad je na impresivan način prije trinaest godina odveo košarkaše Šibenke u Regionalnu ligu.
Na HDZ-ovoj listi u Kninu našao se još jedan priznati sportski stručnjak Dragan Pinjuh, koji je, među inim, lansirao europske talente u taekwondou Mateu Jelić i Stipu Jarlonija.
Nekadašnje glazbene pajdaše politika je razdvojila. Marko Marjančić, solist grupe "Papagallo", koja je na Splitskom festivalu zablistala pjesmom "Dalmatinac", imao je uzaludnu kandidaturu za mjesto dogradonačelnika kao član "Reformista", dok se bubnjar Vojmir Roša našao na listi HNS-a.

Sjajni čakavski pjesnik Ivan Dobra još jednom je izborio funkciju županijskog vjećnika. Kao član Nezavisne liste Stipe Petrine, kontroverznog primoštenskog načelnika. Stipina lista predstavlja i udarnu polugu u mjesnom odboru Žirje, pa je sve češća zajebancija kako bi se taj šibenski otok mogao pripojiti općini Primošten.
A tome se i te kako protivi svjetski pijanist Maksim Mrvica! On se, doduše, nije našao na aktualnim stranačkim listama, ali kao član Savjeta za revitalizaciju Žirja i te kako brine o budućnosti otoka svojih predaka!

09. svibanj 2024 06:09