StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš

Evo na koje četiri lokacije možete unajmiti javni bicikl: Za 100 kuna vozite se tjedan dana

Piše Katarina Rudan
14. srpnja 2020. - 12:42

U srpnju prije dvije godine Grad Drniš uspostavio je sustav javnih gradskih bicikala koji su građanima i posjetiteljima Drniša dostupni na četiri lokacije: na Poljani, kod Orača, kod autobusnog kolodvora, te pored Etnolanda Dalmati u Pakovu Selu. Na raspolaganju je za sada 12 bicikala, a za sve korisnike osigurana su dva sata besplatne vožnje koja se mogu jednokratno iskoristiti tijekom srpnja.

-Za sve one koji u sljedećem periodu ostaju unutar granica Hrvatske, Drniš može biti zanimljivo odredište bogate prirodne i kulturne baštine, a javni bicikli zabavan način kretanja za obilazak i razgledavanje. Korištenje usluge javnih gradskih bicikala je vrlo jednostavno – potrebno je obaviti registraciju u sustav putem nextbike aplikacije, aktivirati račun i unijeti kod DR2020 za korištenje dva besplatna sata ili se javiti na adresu info@nextbike.hr, poruka je iz Drniša.

Cijena usluge iznosi pet kuna za 30 minuta vožnje, dok svi oni koji bicikl žele koristiti svakodnevno mogu se za 100 kuna pretplatiti na sedam dana, te s 200 kuna za godinu dana čime se nudi neograničen broj vožnji u trajanju od 30 minuta po biciklu. Inače, do kraja ljeta Grad Drniš planira kroz projekt „Natura Drniš“ nabaviti još 12 bicikala – četiri brdska i osam električnih, koji će biti raspoređeni na još dva punkta – na Promini kod planinarskog doma, te na Miljevcima, kod hostela u Bogatićima.

26. travanj 2024 15:48