StoryEditorOCM
ŽupanijaZajedno u akciji

Dva šlepera pomoći iz općina Tribunj, Tisno, Murter-Kornati i Pirovac na putu za Petrinju, Sisak i Glinu. Očekuje se da će stići oko 20 sati

Piše Katarina Rudan
30. prosinca 2020. - 19:34

Nakon što su u utorak u poslijepodnevnim satima načelnici ove četiri općine na Facebuku objavili da se u njihovim mjestima prikuplja pomoć za stanovništvo stradalo u katastrofalnom potresu, narod je na sabirna mjesta stizao s hranom, higijenskim potrepštinama, toplom odjećom, dekama, šatorima, vodom…

Prvotno se prikupljenu pomoć mislilo na odredišta otpremiti kombijima i osobnim automobilima, ali kad su vidjeli koliko je toga prikupljeno i čuli apele da se s velikim brojem vozila ne dolazi u stradala mjesta kako bi se izbjegle gužve, načelnici Marko Grubelić(Tribunj), Ivan Klarin(Tisno), Toni Turčinov(Murter-Kornati) i Ivan Gulam(Pirovac) dogovorili su zajedničku akciju prijevoza.

- Sve smo dogovorili sinoć. Brzo i vrlo jednostavno. Javilo nam se jako puno ljudi koji su bili voljni ići kombijima i osobnim automobilima, ali zaključili smo da to nema smisla. Dodatno bi se zakrčile prometnice i prostor koji se u tim mjestima još uvijek čisti. U konačnici i Stožer civilne zaštite RH upozorava i moli da se ne ide pojedinačno kako bi se izbjegle gužve. Tako je dogovoreno da se sve doveze u Tribunj, u Poljoprivrednu zadrugu, jer tamo je veliki pretovarni prostor i prionuli smo poslu. Uz komunalce, vatrogasce i volontere puno se naših mještana uključilo, došli su pomoći kod razvrstavanja i utovara robe i od srca hvala svima koji su se uključili u ovu vrijednu akciju – poručuju načelnici.

U koordinaciji s Crvenim križem, šleperi Tribunjca Marka Jabuke na put su krenulo poslije podne i, kako se očekuje, na odredište bi trebali doći oko 20 sati.  

25. travanj 2024 12:11