StoryEditorOCM
ŽupanijaKNINSKI JUNIORI HDZ-a DOBILI POVJERENIKA

Dujić: "Pustimo "Mladež" da radi svoj posao, seniori im se u to ne trebaju petljati!"

19. siječnja 2019. - 11:15

Ante Škugor, dopredsjednik Mladeži HDZ-a na državnoj razini, imenovan je povjerenikom za kninski ogranak stranačkih "juniora" sa zadatkom da u roku od mjesec dana organizira i provede izbore za novo vodstvo kninske organizacije. Ogranak u Kninu je raspušten nakon što je izborna skupština ogranka potkraj prošle godine prekinuta, te izbori nisu provedeni.


– Prije Nove godine istekao je mandat svim ograncima Mladeži HDZ-a i trebalo je provesti izbore, koji, međutim, u nekim ograncima nisu uspješno provedeni. U šibensko-kninskom HDZ-u nisu provedeni u Kninu i u Murteru – kaže čelnik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić.


U Kninu su, objašnjava, prekinuti jer su na skupštinu došli određeni nepozvani seniori, pa je tadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a u Kninu Marko Šešo zatražio na početku skupštine da svi seniori napuste skup, neki su to odbili i skupština je prekinuta. U Murteru nisu imali dovoljan broj članova koji uredno plaćaju članarinu da bi mogli održati skupštinu. I trebalo je, kaže Dujić, čekati da se završi redoviti izborni ciklus, kako bi se mogli izbori ponoviti tamo gdje nisu uspjeli.


– S obzirom da su u svibnju europski izbori, do tada moramo kompletirati vodstva na svim razinama, i seniorska i juniorska – kazao nam je šef ŽO HDZ-a.


Sukladno aktima i propisanoj proceduri, imenovan je povjerenik za kninski ogranak koji će odrediti datum održavanja skupštine i provesti izbore u roku 20 – 30 dana. Zasad još nema kandidata jer izborni termin nije određen, i očekuje se da će kandidature biti poznate za desetak dana. Na propaloj skupštini u studenome prošle godine, kandidati su bili Luka Rašić i Ante Dujić, a među onima koji nisu u Mladeži, ali su došli na skupštinu, bili su, kako su pisali kninski mediji, Josipa Rimac, Josip Bebek i Slaven Ivić.


– Pustimo Mladež da radi svoj posao, a mi imamo posla sa seniorima koliko hoćemo, pa se ne trebamo petljati u posao Mladeži – ističe Dujić.


Napominje također da od ove godine članovi Mladeži HDZ-a mogu biti samo do 30. godine života, a ne, kao prije, do 35.
– To značajno sužava krug kandidata jer smo po prijašnjim kriterijima u kninskom ogranku Mladeži imali 530-540 članova, a sada će ih biti, kako se procjenjuje, oko 300. Inače – napominje Dujić – u Šibensko-kninskoj županiji ukupno je deset tisuća članova HDZ-a.
 

28. travanj 2024 19:56