StoryEditorOCM
ŽupanijaIspravak

Društvo Primošten d.d. i povezano društvo Primošten Hoteli d.o.o. trenutno imaju više desetaka stalno zaposlenih radnika

Piše Šibenski.hr
15. siječnja 2024. - 17:24

Društvo Primošten d.d. reagiralo je na navode u članku objavljenom na web stranici sibenski.slobodnadalmacija.hr 15. prosinca 2023. autorice Vedrane Stočić pod naslovom „Stipe Petrina našao krivca za manjak novca od poreza na dohodak: ‘Ili će oni otići, ili će Primošten nestati!‘"

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"U navedenom članku, navedene su netočne informacije da društvo Primošten d.d. „nema više zaposlenih, od 300 radnih mjesta došli su na nulu”. Suprotno navedenom, društvo Primošten d.d. i povezano društvo Primošten Hoteli d.o.o. koje operativno upravlja hotelom Zora u Primoštenu, trenutno imaju više desetaka stalno zaposlenih radnika, a tijekom turističke sezone 2023. su imali i više od stotinu sezonski zaposlenih radnika. Štoviše, navedena društva zadržala su lokalnu radnu snagu i tijekom razdoblja pandemije Covid-19 i izvan turističke sezone.

Dakle, preneseni su netočni navodi da je društvo Primošten d.d. „naša je rak rana ili će Mađari otići i/i će Primošten nestati”. Društvo Primošten d.d. kao dio Dalmatie Group, kontinuirano radi i investira kako u Primoštenu tako i u ostatku Hrvatske, čime grupacija pokazuje svoju predanost lokalnim zajednicama i lokalnoj radnoj snazi. O navodima iz predmetnog članka vezano za postupak privatizacije, novi vlasnici društva Primošten d.d. su se već očitovali te se ovim putem neće ponovno očitovati.

S obzirom na to da predmetni članak sadrži netočne tvrdnje, Primošten d.d. ovim putem zahtijeva objavu ovog zahtjeva za ispravak, odmah i u cijelosti.

Primošten d.d.

po punomoćnici

Odvjetnici Ana-Marija Grubišić Čabraja“

06. lipanj 2024 00:36