StoryEditorOCM
ŽupanijaPostavljeno osam pametnih klupa

Dok šetate rogozničkom rivom možete mirno surfati i biti bez straha da će vam iscuriti baterija

Piše Vedrana Stočić
10. travnja 2017. - 20:07

U ponedjeljak je u Općini Rogoznica u svih osam kategoriziranih turističkih naselja postavljena po jedna pametnu klupu za što je iz proračuna Turističke zajednice izdvojeno 150 tisuća kuna. Rogoznica je sada turistička destinacija s najviše pametnih klupa i prva je koja ih nije locirala isključivo u strogi centar općinskog središta.

- Nismo se nadali da će pametne klupe izazvati ovako veliko zanimanje, ali i oduševljenje građana i turista. Puno im znači što će moći šetajući rivom ili na plaži napuniti mobitel ili surfati. Sada slobodno možemo reći da polako, ali sigurno postajemo pametna destinacija- kaže Marijo Mladinić direktor rogozničkog Turističkog ureda.   

Pametne klupe tipa STOR postavila je tvrtka „Includ“ iz Solina. Izrađena je od vrhunskih materijala koji su dugoročno otporni na sve vremenske uvjete. Na klupama su solarni paneli, dva USB priključka, bežićno punjenje, led ambijentalna rasvjeta i napredni 4G internet... U TZ-u ističu da su s Hrvatskim telekom potpisali povoljan ugovor.

04. svibanj 2024 20:08