StoryEditorOCM
Županijadrniš

Bolji uvjeti za mališane u vrtiću: uređena i kompletno opremljena nova prostorija za 20 djece

Piše K. G.
22. veljače 2024. - 19:23

Završen je projekt adaptacije i opremanja prostora na prvom katu predškolske ustanove u objektu Dječji vrtić Drniš u Drnišu

Projekt adaptacije i opremanja prostora na prvom katu predškolske ustanove u objektu Dječji vrtić Drniš u Drnišu proveden je u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, a financira se iz NPOO-a.

Grad Drniš je korisnik bespovratnih sredstava, a Dječji vrtić Drniš je bio partner na projektu.

Cilj projekta je bio osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Drniša kroz adaptaciju i opremanje dodatne prostorije za vrtićki boravak u Dječjem vrtiću Drniš u Gradu Drnišu.

Kroz projekt je uređena i kompletno opremljena nova prostorija u Dječjem vrtiću Drniš koja će primiti 20 predškolaca.

Ovim projektom će se djeci predškolskog odgoja omogućiti predškolski odgoj u manjim skupinama, te će na taj način imati kvalitetniji razvoj i odgoj i obrazovanje, a Dječji vrtić Drniš će zadovoljiti državne pedagoške standarde koji propisuju maksimalno 20-ero djece u vrtićkim skupinama, te 12-ero djece u jasličkim skupinama.

Vrijednost projekta je 95.560,42 eura uz 100 postotno sufinanciranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021-2026.

Radove na adaptaciji je izvela tvrtka Gemas d.o.o. iz Zadra, a opremanje je provela tvrtka Deltron d.o.o. iz Splita.

28. travanj 2024 20:17