StoryEditorOCM
ŽupanijaOd ožujka

Bolji uvjeti rada u srcu grada: skradinski glazbari, klape i glazbenici dobit će novi krov nad glavom

Piše Toni Veljača
2. veljače 2024. - 15:36

Za otprilike mjesec dana skradinske udruge dobit će novi krov nad glavom. Skradin je naime krenuo u projekt sanacije zgrade u Ulici dr. Franje Tuđmana 39, koja je dom brojnim udrugama čije je djelovanje vezano za grad na desnoj obali rijeke Krke.

Krov, kazuje nam gradonačelnik Skradina, Antonijo Brajković, dugo je prokišnjavao i tako otežavao normalan rad, ponajprije Gradskoj glazbi Skradin, koja u potkrovlju višekatnice stvara i djeluje već desetljećima.

- Cijeli krov stvarno je bio u lošem stanju. Tražili smo način kako ga konačno sanirati i uz pomoć Miinistarstva uspjeli smo dobiti određena sredstva – kazuje nam Brajković.

A ta sredstva nisu zanemariva, Grad je kroz Program gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini, od Ministarstva kulture i medija dobio bespovratnih 40 tisuća eura. Ukupna vrijednost projekta, dodajmo, je 120.000 eura bez uključenog PDV-a.

U višestambenoj zgradi, sjetit će se stariji, nekoć je bila i policijska stanica. Danas je u gradskom vlasništvu tek potkrovlje zgrade koja se nalazi u gotovo centru Skradina.

- Posao bi trebao biti gotov do početka ožujka ove godine. Rekonstrukcijom krovišta Gradskoj glazbi Skradin, ali i drugim klapama i glazbenicima koji koriste te prostore osigurat će se bolji uvjeti za rad – zaključuje Brajković.

28. travanj 2024 22:58