StoryEditorOCM
ŽupanijaProljetna proslava

Bogatstvo lokalnih okusa i tradicije i ove godine na Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije!

Piše PROMO
28. ožujka 2024. - 12:09

U svom 13. izdanju, Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije ponovno će na ulazu u Nacionalni park Krka, 30. travnja i 1. svibnja ove godine, pokazati veliko bogatstvo vrijednih obrtnika i domaćih proizvođača. Uz specijalitete poput vrhunskih vina, maslinovog ulja i pršuta, posjetitelji će i ovoga puta moći kušati i delicije s "kontinenta", kao što su bučino ulje, svježi sir i zimnice od ekološki uzgojenog povrća. Partner ovogodišnjeg izdanja Sajma je Ličko-senjska županija, čiji će autohtoni proizvodi, poput ličkih sireva, meda i suhomesnatih proizvoda, dodatno obogatiti ponudu. Uz gurmane, Sajam će privući i ljubitelje kulture koji će uživati u nastupima lokalnih KUD-ova te veliki broj onih koji vole prirodne kozmetičke proizvode, ručno rađeni nakit i unikatne suvenire.

 

Sajam agroturizma održava se u Skradinu od 2008. godine. Pokrenut je s ciljem aktivne promidžbe lokalnih proizvoda i usluga, uz istovremeno očuvanje kulturne baštine i tradicije te poticanje razvoja seoskog, vinskog i drugih oblika ruralnog turizma. O njegovoj popularnosti najbolje govori brojka od 30.000 domaćih i stranih gostiju koji su posjetili lanjsko izdanje Sajma, održano u partnerstvu s Međimurskom županijom, na kojem je svoje proizvode izložilo gotovo 150 OPG-ova.

 

„Županija aktivno podupire razvoj agroturizma i lokalnog gospodarstva, a osim što posjetiteljima i gostima pruža mogućnost uživanja u izuzetno kvalitetnoj ponudi domaćih proizvoda i specijaliteta, Sajam agroturizma je i savršena prilika malim poduzetnicima i poljoprivrednicima da se lakše i brže međusobno povežu i umreže“, poručio je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić te pozvao sve ljubitelje lokalnih proizvoda da ovog proljeća posjete Sajam i podrže OPG-ove iz Šibensko-kninske županije, ali i iz cijele Hrvatske.

 

13. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije organiziraju Šibensko-kninska županija i JU Razvojno-inovacijski centar AluTech, uz suorganizatore: JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Grad Skradin, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije - Udruženje obrtnika Šibenik.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a sponzori Sajma su: Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije - Udruženje obrtnika Šibenik, Ceste Šibenik d.o.o., Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik, Zdravstvena ustanova Ljekarna Šibenik, Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, Nacionalni park Krka i Aluflexpack NOVI d.o.o.

 

Za ovu godinu već se prijavilo više od 100 izlagača, dok svi oni koji o tome još razmišljaju, imaju vremena do utorka, 2. travnja, predati svoju prijavu putem službenih stranica Šibensko-kninske županije.

27. travanj 2024 21:38