StoryEditorOCM
ŠibenikBura stvara probleme

Zbog vjetra trajekt ne pristaje u Žirje

Piše Izvor: HAK
29. prosinca 2016. - 09:37

Jaka bura stvara dosta problema u pomorskom prometu. Za stanovnike šibenskih otoka najvažnije informacija je da trajektna linija Šibenik- Kaprije- Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.U prekidu su katamarani na linijama:
Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Split-Bol-Jelsa; Split-Hvar-Korčula; Split-Vis-Split; Split-Hvar-Korčula; Split-Vis-Split.
Što se tiče cestovonog prometa, autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1 između Karlovca i Splita otvorene su za sve skupine vozila.
Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Lici, Istri, Gorskom kotaru te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Snijeg mjestimice pada u Lici i središnjoj Hrvatskoj, a uz ograničenje brzine od 80 km/h vozi se na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Jak vjetar puše na dionicama autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i mosta Maslenica te čvorova Zadar 2 i Pirovac (vozi se uz ograničenja brzine).
 

27. travanj 2024 16:09