StoryEditorOCM
ŠibenikIstjecao klor na Lozovcu

Zbog kvara na ventilu spremnika u klorinatorskoj stanici, policija blokirala cestu i evakuirala tri lozovačke obitelji

Piše Branimir Periša
8. srpnja 2020. - 14:56
Lozovac, 080720. Zbog curenja klora policija je zatvorila i evakuirala dio mjesta Lozovac.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Strka sa zatvorenom cestom prema Lozovcu, koju je blokirala policija, a u pripravnosti su bili i pripadnici JVP Šibenik bila je srećom, veća od nezgode koja se jučer dogodila u klorinatorskoj stanici šibenskog Vodovoda i odvodnje d.o.o. u tom gradskom naselju.
Jučer ujutro oko 9,30 sati došlo je do istjecanja klora u atmosferu iz specijalne boce pod tlakom. Kvar na ventilu 500 litarskog kontejnera bio je otklonjen nešto iza 13 sati, a incident je prošao bez ozbiljnih zdravstvenih posljedica za servisera tvrtke koja “Vodovod” opskrbljuje klorom i održava spremnike.
-Čovjek je udahnuo malo plina dok je popravljao oštećeni ventil i zadržan je na liječničkoj opservaciji u Šibeniku, što je uobičajeni postupak propisan protokolom. Za ilustraciju, slično se može dogoditi svakome od nas s varikinom za upotrebu u domaćinstvu, izvijestio je dipl.inž. Zoran Sekso, šef klorinatorske stanice. Protokol, dodaje, također predviđa blokadu ceste, što nam je potvrđeno i u službi 112, koja je podigla policiju i vatrogasce. Zlu ne trebalo, evakuirane su i tri obitelji iz kuća u neposrednoj blizini klorinatorske stanice, a obavijest lozovačkim obiteljima u susjedstvu stanice da zatvore prozore i otiđu na sigurnije mjesto uputio je i "Vodovod" putem medija. Stanari su se vratili kućama oko 13,45 sati.
-Istjecanje klora nije bezazleno, no sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica, izvijestili su u službi 112, a to je potvrdila i Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibenik, oko 14,30 sati, dok je još uvijek trajala liječnička obrada servisera.
-Pacijent nema nikakvih vidljivih ozljeda i dobro se osjeća. Stabilan je i kako je sada, tijekom poslijepodneva bit će otpušten kući, kratko je izjavila Jakelić.

27. travanj 2024 07:06