StoryEditorOCM
Šibenikkrapljani mogu biti zadovoljni

Završeni radovi na uređenju igrališta na najnižem naseljenom otoku na Jadranu

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2023. - 15:03

Radovi sanacije sportskog igrališta na otoku Krapnju su završeni. Betonska površina igrališta je iscrtana, obojana te opremljena. Sanirana je ograda te su postavljena vrata i zaštitna polipropilenska mreža. Također, uređen je prostor između igrališta i boćališta postavljanjem šljunčane podloge.

Sportsko igralište se, osim za svakodnevnu rekreaciju, može koristiti i za organizaciju manjih sportskih događanja ili pripreme sportaša, kao i za društvene te kulturne manifestacije, posebno u ljetnim mjesecima.

„U svim našim manjim mjestima, bez obzira jesu li na kopnu ili na otoku, ovakvi sportsko-rekreacijski sadržaji su vrlo važni. Osim što potiču zdrav život kod djece i odraslih, ujedno su i mjesto druženja i okupljanja. Projekt sanacije ovog sportskog igrališta uspješno smo prijavili na  Javni poziv kroz Program razvoja otoka u 2023. godini. Njegova ukupna vrijednost je 67.874,50 €, od kojeg iznosa Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira s 56.000,00 €, a ostatak sredstava izdvojen je iz gradskog proračuna“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Projekt sanacije sportskog igrališta, osim podizanja kvalitete života lokalnog stanovništva, indirektno obogaćuje i turističke sadržaje otoka Krapnja.    

28. travanj 2024 01:13