StoryEditorOCM
ŠibenikADVENTURA

Započelo blagdansko ukrašavanje grada: Perivoj Roberta Visianija i ove godine će biti pretvoren u pravu božićnu čaroliju

Piše Ana Petrić
15. studenog 2023. - 10:37

Šibenski božićni sajam Adventura nedvojbeno je jedno od omiljenih događanja u Krešimirovu gradu, a koji je zbog svog posebnog šarma te bogate glazbene i gastronomske ponude prepoznat diljem Lijepe Naše. I sitno još brojimo do njegovog ovogodišnjeg izdanja pod nazivom GREENtanje u Parku, a koje će prigodnim programom u Šibenik, sigurni smo, privući veliki broj posjetitelja i gostiju.

Prigodne blagdanske ukrase po Krešimirovom gradu već godinama postavlja tvrtka ‘Pectus‘, a koja uživa koncesiju Grada Šibenika za održavanje javne rasvjete. Obzirom na to da nas od početka adventa dijele još samo dva tjedna, odlučili smo provjeriti kada će Šibenik odjenuti raskošno blagdansko ruho, ali i koliko će se za božićno ukrašavanje trgova i ulica izdvojiti iz gradske blagajne.

- S radošću iščekujemo blagdanska događanja i našu Adventuru pod nazivom GREENtanje u Parku, a koja će u još jednom prosincu Šibenik pretvoriti u pravu božićnu čaroliju. Svi programi Adventure 2023. održavat će se na tri lokacije: Perivoju Roberta Visianija, na Poljani i u Kući umjetnosti Arsen, a upravo na tim lokacijama postavit će se prvi ukrasi u sklopu blagdanskog ukrašavanja grada koje će započeti danas, a postavljat će ih tvrtka ‘Pectus‘, koncesionar za održavanje javne rasvjete. Za blagdansko ukrašavanje ove godine utrošeno je 10.160 eura i to za izradu novih svijetlećih elemenata, ali i nadopunjavanje i popravljanje postojeće dekoracije. Novi svjetleći dekorativni elementi bit će postavljeni u parku Roberta Visianija te na uličnim svjetiljkama u Kalelargi i Zagrebačkoj ulici, a okitit će se i ulice i trgovi u staroj jezgri, parkovi, zgrade gradskih ustanova - kazališta, knjižnice, muzeja, Tvrđava sv. Mihovila te će se postaviti ukrasne dekoracije na rasvjetnim tijelima na glavnim prometnicama kroz grad - kazala nam je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, dodavši kako je na Poljani započela montaža klizališta ‘Vitićevo more‘, a prigodno će biti okićena i prirodna jelka visine 10 metara.

- Plan ukrašavanja izvodi se prema idejnim rješenjima dekoriranja grada na središnjim gradskim lokacijama, a osmislio ih je umjetnik Boris Čelar koji i sam izrađuje dekorativne elemente te prati postavljanje ukrasa, a cjelokupna dekoracija bit će postavljena do 1. prosinca 2023. kada će simboličnim paljenjem lampica u Parku Roberta Visianija započeti ovogodišnji šibenski adventski program Adventura - zaključuje pročelnica.

02. svibanj 2024 19:55