StoryEditorOCM
ŠibenikSvi za Kiaru

‘Vjerujemo u čudo!‘: šibenske mame organizirale božićni sajam za pomoć teško bolesnoj djevojčici

Piše Zdravko Pilić
20. studenog 2021. - 12:14

Božić je vrijeme u kojem tražimo bajku i u kojem tražimo čudo, uvjereni kako se ono ne samo može, nego i hoće dogoditi. E, pa najveće bi božićno čudo i najljepša božićna bajka za sve nas bila vijest da je za malu Kiaru Goršić skupljena i zadnja kuna od svih onih milijuna – čak 32 – koliko je potrebno za njezino liječenje, i da joj je ta skupa, eksperimentalna terapija u SAD-u pomogla.

U toj nadi i u to ime, facebook grupa 'Mame iz Šibenika' organizirala je u Šibeniku, pod pokroviteljstvom Crvenog križa, ovu subotu i nedjelju, ispred šibenskog kazališta dvodnevni Božićni sajam, od 9 do 14 sati. S kojeg će cjelokupni prihod, sve ono što se tamo utrži, ići za Kiaru, i njezino liječenje.

Svatko je tamo donio ono što je mogao i imao – rukotvorine, ukrase, drage sitnice, kolače, bombone – i mame i njihova, odnosno, naša djeca iz šibenskih vrtića. Vesna Nakić došla je iz Skradina, slastičarka je i donijela je sa sobom svoje kolače, čupavce, medenjake, breskvice, upakirane u maleni paketić, u kojem je i jedno malo, medeno, jestivo slovo K, kolačić u Kiarino ime. I sve to nudi Vesna za 30 kuna, da bi i Kiari i svima oko nje već za ovog Božića bilo sve 'kjaro', a ništa, ili bar manje 'škuro'.

Netko je tu donio i kotonjatu, i linceri su tu, i kolač s cimetom, i fritule i kroasani – 'Hajte ljudi, kupite, ionako svi bacamo novce na gluposti, a ovdje je dječji život u pitanju!' - kazao je netko zaustavljajući se pokraj nas, nekom do sebe, hvatajući se rukom za stražnji džep. Neki su, rekla nam je Vesna, platili ili naručili već unaprijed, preko interneta i društvenih mreža, pa ih njihovih paketići uredno čekaju pokraj štanda – Dijana Nakić, Sandra Lalić, gospođa Anita, Ivan Ružić...

Martina Nikšić, administratorica fejsbuk grupe 'Mame iz Šibenika', koja je i bliska prijateljica Goršićevih, kazala nam je da su se, i ona i Vesna, i Darija Silov iz Bićina, koja ima OPG s medom i ostalim proizvodima, gospođa Barbara Šarac, s ukrasima i kutijama, nakitom, brzo i lako dogovorili da svatko donese što ima, i da naprave sajam.

- 'Mame su se javljali, ljudi su donirali, često i bezimeno, što je tko imao, homemade. Vremena nema puno za gubljenje. Dosad je skupljeno oko 11 milijuna, samo trećina potrebnih sredstava, i moramo se svi skupa potruditi kako bi što prije došli do potrebna 32 milijuna kuna. Liječenje je jako skupo, troškovi su veliki. Službeno, akcija za Kiaru traje do 14 prosinca, to je jako blizu i svaka nam je kuna dragocjena' – kazala nam je Martina.

Što još reći i poručiti Šibenčanima – Dođite, podržite, donirajte ako možete i koliko možete!

07. svibanj 2024 12:57