StoryEditorOCM
ŠibenikSDP priznao izborni poraz u Šibeniku i županiji

Vidović i Živković čestitali pobjednicima Pauku i Buriću, a Vidović najavio povlačenje iz lokalne politike

Piše Pišu Katarina Rudan, Branimir Periša
4. lipnja 2017. - 22:54

20,30 sati:
Franko Vidović, kandidat za župana koalicije SDP, HSS, HNS i HSU također je morao čestitati rivalskome, HDZ-ovom taboru i Goranu Pauku, ponovno izabranom županu na pobjedi i korektnoj kampanji. Pauk je osvojio premoćnih 68,91 posto glasova, a Vidović mu dobrano  gleda u leđa s 26,70 posto. Prvi čovjek šibenskog SDP-a obznanio je ovom prilikom zacijelo tešku odluku: povlači se iz lokalne politike:
-Više se neću kandidirati ni za jednu funkciju na lokalnim izborima. Glasovi koje sam osvojio u ovoj kampanji međutim, obvezuju SDP da nastavi s radom, naglasio je Vidović

20,10 sati
Josip Živković, kandidat SDP-a u kolaciji s HSS-om i HSU-om za gradonačelnika Šibenika čestitao je dr. Željku Buriću na premoćnoj pobjedi u drugome krugu izbora. HDZ-ov kandidat osvojio je 66 posto glasova, nasuprot Živkovićevih 30,8 posto i u naredne četiri godine obnašat će svoj drugi mandat na čelu Grada Šibenika.
-Nisam očekivao ništa bolje, s obzirom na malu izlaznost birača. Čestitam dr. Buriću i želim mu uspješan rad. Nitko neće biti sretniji od mene ukoliko se to pokaže kao dobar izbor za grad i Šibenčane, kazao je Josip Živković.

26. travanj 2024 21:24