StoryEditorOCM
ŠibenikROĐENDAN FUNCUTA

Večeras je narančasta noć, izađite na na ulice, balkone i prozore i svjedočit ćete spektaklu!

Piše Zdravko Pilić
10. travnja 2023. - 09:55
Sibenik, 180621. Na sibenskoj rivi Funcuti zapalili 72 baklje za poginule pripadnike 113. sibenske brigade u Domovinskom ratu.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Današnji dan označava kulminaciju događaja oko 40 rođendana šibenskih Funcuta. Stoji to u priopćenju šibenske navijačke udruge koja je pozvala sve ljubitelje narančasto – crne boje da im se pridruže u proslavi – ‘Program započeinje polaganjem vijenaca kod spoemnika braniteljima na Baldekinu u 11 sati. Od 14 sati, na rivi ispred zgrade županije, kod šankova, možete se obratiti nama za sve ostale informacije o centralnom događaju koji je na rasporedu u 20,30 sati. Nakon toga slijedi ranije najvljeni koncert Narančasta noć. Pozivamo sve ostale koji ne sudjeluju direktno da izađu na ulice, balkone i prozore i svjedoče spektaklu koji će velikim slovima ostati zapisan u povijest našeg Šibenika‘ – navodi se u priopćenju Funcuta.

Kao što je poznato, šibenska Udruga navijača osnovana je 10.travnja 1983. dan nakon legendarnog finala Šibenka – Bosna, u kojem su Šibenčani osvojili košarkaško prvenstvo Jugoslavije koje im je samo dan kasnije administrativnim putem oteto. No, ni grad ni klub, ni uprava, igrači ni navijači ovu otimačinu nikad nisu priznali, nego i dan danas na poseban način obilježavaju ovu otetu titulu. Između ostalog, i ovim jubilarnim rođendanom Funcuta, kojima je danas prvih 40 godina. Živjeli!

27. travanj 2024 09:18