StoryEditorOCM
ŠibenikPauk replicirao Petrini

Vaša je tragedija što ne čitate izvještaje županije, u njima su svi odgovori na pitanja u kojima insinuirate s govornice

22. ožujka 2017. - 14:46

Stipe Petrina je tijekom iskričavog verbalnog duela sa županom Goranom Paukom na početku aktualnog sata današnje sjednice županijske skupštine župana također upitao što bi izdvojio kao neki veliki, upečatljivi projekt minulih deset godina svoga mandata, a juriša očito, na još jedan.

Za to vrijeme u županijskom je proračunu bilo milijarda i po kuna - uzme li se u obzir da godišnje u prosjeku iznosi 150 milijuna kuna - no Petrina ne vidi da se s tolikim novcem napravilo išta vrijedno naročitog spomena, te je od župana zatražio neka javnost podsjeti u što se trošilo u posljednjem desetljeću?

Također, zanimalo ga je koliko se točno izdvaja za plaće zaposlenih u županijskoj upravi i svim ustanovama i koliko ih ima. Jer, sa 22 posto iznosa proračuna za tu svrhu došlo se do 66 posto, kazao je Petrina poručivši županu da je veliki demagog i manipulator, jer mu za četiri godine ni jednom nije dao konkretan odgovor u skupštini županije.

Odgovarajući mu, Pauk je napomenuo da godišnji proračun županije nije 150 milijuna kuna, već pedesetak milijuna, no tragedija je Stipe Petrine što nije proučio temeljne dokumente institucije čiji je vijećnik, već postavlja pitanja puna insinuacija.
-Odgovori na sve što ovdje navodite nalaze se u izviješćima županije i nećemo za vas ništa posebno izdvajati. No, vi to očito ne znate pročitati, kazao je Pauk dodajući da županija radi najbolje koliko može u danim uvjetima.



 

28. travanj 2024 20:29