StoryEditorOCM
Šibenikužas na ražinama

Ubijena je i Radojka Danek, poznata šibenska stečajna upraviteljica. Iza sebe ostavlja četvero djece

Piše Ivo Mikuličin
30. siječnja 2021. - 17:16

Ubijena je i Radojka Danek. Iza sebe ostavlja čak četvero djece. Riječ je o ekonomistici koja je svoj radni vijek provela u Šibenki, hotelskoj kući Primošten i Nautičkom centru Prgin, ali je na sebe posebno privukla pozornost kao stečajna upraviteljica u brojnim tvrtkama.

Od male Poljoprivredne zadruge u Žirju do nekad poznate zadarske turističke agencije „Vigens“. Tako je dospjela i do stečajne upraviteljice „Matkola“. Bila je i gradska vijećnica HDZ-a.

- Pamtim je kao ugodnu, korektnu osobu, finog ponašanja ili, što bismo mi, Dalmatinci kazali, dobru kao kruh. Bila je uvijek srdačna i konstruktivna na sjednicama Gradskog vijeća. Nikad nije posezala za političkim pritiscima. Bila je, po mom skromnom mišljenju, dobra ekonomistica, ali nikad nije nametala znanje iz svoje struke. Naprotiv, strpljivo je obrazlagala onima, koji na nekom sastanku ili u raspravi nisu bili „na svom terenu“ – očito konsterniran govorio nam je predsjednik Šibenskog gradskog vijeća i bivši ravnatelj Šibenskog narodnog kazališta Dragan Zlatović.

27. travanj 2024 12:15