StoryEditorOCM
Šibenikmoderno opremljena jedinica

U šibenskoj bolnici napravili još jedan korak naprijed u podizanju kvalitete skrbi za pacijente

Piše Šibenski.hr
2. studenog 2023. - 09:34
U šibenskoj bolnici otvorena jednica intenzivnog internističkog liječenjaFacebook/Opća bolnica Šibensko-kninske županije

Danas je u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije u službi interne medicine otvorena Jedinica internističke intenzivne skrbi.

Jedinica internističke intenzivne skrbi, ukupnog kapaciteta osam kreveta, sastoji se od glavne sobe sa šest kreveta te dvije izolacijske jednokrevetne sobe.

- Jedinicu internističke intenzivne skrbi smo opremili s osam novih električno prilagodljivih kreveta, dizajniranih za odjele akutne i intenzivne njege, koji svojim karakteristikama osiguravaju brži oporavak pacijenata i lakše rukovanje osoblju.

Svi kreveti opremljeni su antidekubitalnim madracima. Osim toga Jedinicu smo opremili i naprednim monitorima vitalnih funkcija s centralnom jedinicom za nadzor pacijenata, kolicima za reanimaciju s defibrilatorom te ostalom opremom koja je potrebna za ovakav tip bolničkog odjela.

Za pacijente će uz liječnike neprestano skrbiti 10 medicinskih sestara.

Ponosni smo što je ostvaren još jedan korak naprijed u podizanju kvalitete skrbi za naše pacijente- poručili su Opće bolnice šibensko-kninske županije.

09. svibanj 2024 02:47