StoryEditorOCM
ŠibenikRezultati prve faze

U šibenske vrtiće upisani skoro svi koji su to i htjeli- za one koji nisu uspjeli slijedi žalbeni rok

12. svibnja 2017. - 16:08

Rezultate prve faze upisa djece u predškolske ustanove za 2017./2018. godinu području grada Šibenika predstavile su danas ravnateljice gradskih vrtića „Smilje“ Gorana Rakić i „Šibenska maslina“ Maja Gulin. U vrtiće u sklopu „Smilja“ upisano je 99 djece od zaprimljenih 113 molbi dok je u dječje vrtiće koje obuhvaća „Šibenska maslina“ upisano 140 djece od zaprimljenih 147 molbi.

-Gotovo sva djeca upisana su u vrtiće, a predstoji nam žalbeni rok u kojem se mogu javiti roditelji koji nisu uspjeli predati ili su predali nepotpunu dokumentaciju.“, istaknule su ravnateljice Rakić i Gulin. U sklopu DV „Smilje“ posebno se ističe velik broj djece na području Zatona, ukupno njih 12, koja su sva upisana u tamošnji vrtić „Veslo“. U idućoj pedagoškoj godini vrtić u Zatonu će se adaptirati i dodatno opremiti, a mališanima će raditi još jedna odgojiteljica.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić ovom prilikom istaknula je kako Grad Šibenik za predškolski odgoj izdvaja ukupno 30,3 milijuna kuna u sklopu čega sufinancira boravak djece u pet privatnih vrtića na području grada Šibenika.

„Naši vrtići funkcioniraju po najvišim Državnim pedagoškim standardima, a cijena boravka djece ista je posljednjih godina.“, kazala je Žurić.

„Predškolski odgoj na području grada Šibenika na iznimnoj je visokoj razini. Veseli nas što po završetku upisa u dječje vrtiće neće biti neupisane djece, liste čekanja ne postoje. Da mislimo na naše najmlađe pokazali smo otvaranjem novog dječjeg vrtića na Jamnjaku, energetskom obnovom DV Kućica vrijednom 1,3 milijuna kuna te prijavom obnove DV Vidici vrijedne 6 milijuna kuna na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uhvatili smo se u koštac s pripremom dokumentacije za izgradnju novog dječjeg vrtića Ljubica u Crnici. Naš je cilj adaptirati sve postojeće vrtićke objekte te osigurati, tamo gdje je moguće, samostalne objekte prilagođene najvišim Državnim pedagoškim standardima- kazao je gradonačelnik Željko Burić.

30. travanj 2024 15:18