StoryEditorOCM
Šibeniknaša pamet

U Šibeniku svečano promovirana četvrta generacija inženjera energetskih tehnologija, Burić najavio jačanje studentske infrastrukture

Piše Šibenski.hr
7. svibnja 2022. - 18:05
Četvrta generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija koji su završili sveučilišni preddiplomski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvoraGrad Šibenik

Svečana promocija četvrte generacije inženjera prvostupnika energetskih tehnologija koji su završili sveučilišni preddiplomski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora održana je danas u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova "Civitas Sacra", u palači Galbiani u Šibeniku.

Na svečanosti je promovirano 13 inženjerki i inženjera, mladih talentiranih stručnjaka, koji su završili šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu.   

Povjerenstvo za promociju čine rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dekan FER-a prof. dr. sc. Gordan Gledec, dekan FSB-a prof. dr. sc. Dubravko Majetić i voditelj Studija prof. dr. sc. Marko Delimar, uz domaćinstvo Grada Šibenika.

Rektor dr.sc. Damir Boras čestitao je promoventima te im poželio puno uspjeha u budućnosti. Kazao je i kako je Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora jedan od najkompleksnijih studija Sveučilišta koji otvara brojne mogućnosti zaposlenja, ali i dodatnog školovanja.

"Visoko obrazovanje jedan je od prioriteta grada Šibenika i intenzivno radimo na jačanju studentske infrastrukture. Uskoro će studenti koji izaberu Šibenik za mjesto studiranja imati na raspolaganju novi i moderno opremljen studentski dom. Svjesni smo da su održivi razvoj, zelena energija i pametne tehnologije poslovi budućnosti te čestitam mladima koji ovaj fakultet završe i steknu znanja koja se cijene na tržištu“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Nakon svečanog polaganja prisege, uručene su  diplome  sveučilišnim prvostupnicima inženjera energetskih tehnologija, a u ime promovenata skupu se obratila Diana Mijalica.

Na svečanosti su nazočili i novoizabrani rektor Sveučilšta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, novoizabrani dekan FSB-a prof. dr. sc. Zdenko Tonković, novoizabrani prodekan FER-a Bojan Trkulja, te ravnatelji šibenskih srednjih škola.

 Na svečanosti su nastupili Pivači svetog Jakova te su, među ostalim, izveli i akademsku himnu Gaudeamus Igitur.

30. travanj 2024 19:54