StoryEditorOCM
Šibenikna kvanju i baldekinu

U Šibeniku položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

Piše šibenski.hr
4. kolovoza 2023. - 11:06
U povodu obilježavanja 5. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Kvanju i Baldekinu/Grad Šibenik

U povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“,  gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Šibensko-kninske županije, izaslanstva braniteljskih udruga, vojske, policije, HRM te političkih stranaka.

Komemorativni skup posvećen poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, čijih je 269 imena tom prigodom i pročitano, održan je kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu Andrije Hebranga u Šibeniku.

image
/Grad Šibenik
image
/Grad Šibenik

U ime svih žitelja Šibensko-kninske županije, vijenac pred spomenik položili su pripadnici Udruge Šibenska gradska straža, dok su svijeće zapalili članovi obitelji poginulih, izaslanstva udruga branitelja Domovinskog rata, Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, vojske, policije, HRM te političkih stranaka.

Svi prisutni potom su položili ruže na spomen obilježje s uklesanim imenima hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za Domovinu. Molitvu odrješenja predvodio je vojni kapelan don Darko Poljak.

image

U povodu obilježavanja 5. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Kvanju i Baldekinu

/Grad Šibenik
image
/Grad Šibenik
04. svibanj 2024 16:42