StoryEditorOCM
ŠibenikPredah pred ledeni val

Temperature padaju na minus 10 - bura će puhati 150 na sat

Piše Izvor DHMZ
5. siječnja 2017. - 09:29

Zahvatilo nas je najavljeno pogoršanje vremena. Noćas je snijega opet bilo u skradinskom zaleđu i Miljevcima. Snježna granica spustila se i bliže moru, pa je zabijelilo i u Boraji, Danilu, Lozovcu, primoštenskom i pirovačkom zaleđu...

Premda je četvrtak ujutro osvanuo mirnije nego što su mnogi očekivali, hladni val tek nam slijedi. Stoga i temperature još nisu u debelom minusu. Tako je u 8 sati i u Šibeniku i u Kninu izmjereno pet stupnjeva Celzijevih.

Sredinom dana očekuje nas postupno razvedravanje. Prema kraju dana bura će jačati, pa će već tijekom noći imati olujne i mjestimice orkanske udare.  Zato će se i temperatura uz obalu spustiti ispod nule, a u Zagori i do minus 10.

U petak će biti djelomično sunčano i ledeno. Cijeli dan se temperature neće dizati iznad nule. Predviđaju se i udari bure od 150 kilometara na sat.

U subotu će bura konačno slabjeti. Unatoč suncu, bit će izrazito hladno. Uz obalu temperatura može pasti i do minus 10, dok će u Zagori biti i minus 20.

Konačno će temperature porasti iznad nule u oblačnu nedjelju. Tek idućeg tjedna možemo očekivati temperature iznad 10 stupnjeva

30. travanj 2024 16:57