StoryEditorOCM
Šibeniki Vrtići rade normalno

Svi šibenski osnovnoškolci u klupama. Na koronu pozitivno 25 učenika i osmero zaposlenika

Piše Katarina Rudan
17. ožujka 2021. - 13:03


U devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik nastava i odgojno obrazovni procesi odvijaju se prema modelu A. U ponedjeljak, 15. ožujka u školske klupe vratili su se učenici šibenske Osnovne škole Fausta Vrančića, koji su od 26. veljače, zbog pogoršane epidemiološke situacije u tom periodu imali nastavu online, odnosno radili su po modelu C.

Prema informacijama iz gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, trenutno epidemiološko stanje u školama je zadovoljavajuće. Hoće li tako i ostati u narednim danima, s obzirom na to da zadnjih tjedan dana broj novooboljelih od COVID-19 infekcije na šibenskom području raste, tek će se vidjeti.

Od ukupnog broja učenika, a u 2020/21. školskoj godini u šibenske osnovne škole ukupno je upisano 3.302 učenika, početkom tjedna bilo je pozitivno njih 25. U samoizolaciji trenutno je 161 učenik. Među zaposlenicima osmero je oboljelih od korone, četvero djelatnika i četvero nastavnog osoblja, a u samoizolaciji je šestero zaposlenika.

- Možemo reći da je stanje relativno dobro, s obzirom na okolnosti u kojima živimo i radimo. Izoliranih slučajeva ima, ali za sada stanje nije alarmantno – rekla nam je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika.

Zbog epidemioloških mjera od početka školske godine u osnovnim školama Vidici i Petra Krešimira IV uveden je rad u dvije smjene. S obzirom na to da te škole imaju dosta učenika putnika, s koncesionarom, „Autotransportom“ Šibenik i njegovim podkoncesionarima, na prijedlog ravnatelja tih škola dogovoren je dodatni prijevoz učenika i za sada i to dobro funkcionira.

Dodajmo da je epidemiološka slika u dvije ustanove predškolskog odgoja, Dječjem vrtiću „Smilje“ i Dječjem vrtiću „Šibenska maslina“, također zadovoljavajuća te da svi odjeli, kako jasličke tako i vrtičke skupine, rade normalno.











 

27. travanj 2024 19:16