StoryEditorOCM
ŠibenikBez političkog blejanja

Stipina marenda od natjecanja u rezanju pršuta pretvorila se u natjecanje tko može više pojesti (FOTO)

18. svibnja 2017. - 16:03

Umjesto natjecanja u rezanju pršuta, kako je navedeno u pozivu na predizbornu marendicu pod motom "Možete li pojesti pršuta i popiti piva i vina koliko Nezavisna lista Stipe Petrine servira", Šibenčani su se, ispostavilo se, više natjecali u tome koliko im mogu biti debeli sendviči i koliko ih (brojčano) uopće mogu pojesti. Slagali su pojedinci i po 20 deka ove delicije između tankih fetica kruha i uslast "tamanili" na licu mjesta.

Neki su iskoristili Petrinin predizborni gastro-performans i za stvaranje bogate zalihe pršuta "za kasnije". Napunile su se borše i kese, a nije "raja" patila ni žeđ. Obilato se točilo i pivo, i vino (više, doduše, pivo). U šušuru i graji na Trgu Kralja Držislava, lokalnije-između kazališne i zgrade domicilne banke, dobro su prošli i strani gosti. Nenadno su odlično marendali.

- Neka se ljudi počaste i u nedilju pametno odaberu za koga će glasati, a moja je preporuka ni livo, ni desno nego za one koji ih nisu izdali-preporučio je Petrina i pridružio se svojim vodičkim prijateljima.
I Šibenčanka Kata Paić rado je, za potrebe foto-ilustracije, s unukom pozirala sa omiljenim političarem.

Za to vrijeme izmjenjivali su se pršuti na stalku za rezanje, a kako se nisu javili dragovoljci za natjecanje, nekolicina vještih meštara nije imala vremena za predah. "Čukuk", ili(ti) gnjat za oplemeniti paštu i fažol mogao se, mimo protokola, dobiti, po želji. A "političkih blejanja", baš kako je i napisano u pozivu na druženje sa Stipom, stvarno nije bilo.

27. travanj 2024 16:37