StoryEditorOCM
ŠibenikRavnateljica šibenske bolnice

Spremni smo za koronavirus: imamo izolacijsku sobu, dovoljno zaštitnih maski i ogrtača

4. veljače 2020. - 09:47

Opća bolnica Šibensko-kninske županije spremna je za prihvat mogućih pacijenata oboljelih ili onih na koje se sumnja da su zaraženi korona virusom. Posebna, izolacijska soba za takve je slučajeve osigurana na Odjelu infektologije, a ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić ističe kako je sve pripremljeno prema napucima i informacijama koje gotovo svakodnevno stižu iz resornog ministarstva.

-Mi smo spremni u skladu s napucima kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Zaštitnih maski i ogrtača imamo dovoljno, a svi naši djelatnici su educirani i upoznati s procedurom vezanom uz koronavirus. Ukoliko se pojavi takav pacijent, oboljeli ili se sumnja da bi mogao biti zaražen, mi smo dužni prihvatiti ga i obraditi te ga šaljemo na Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu koja je referentni centar za cijelu državu - kazala je Jakelić ističući kako su u šibenskoj bolnici u posljednjih nekoliko dana održana dva sastanka sa zaposlenicima kako bi moguću situaciju dočekali što spremniji.

Jakelić podsjeća kako su šibenski liječnici i ostalo medicinsko osoblje spremni i za održavanje pokazne vježbe, ukoliko to bude potrebno, a posljednji put kada su imali takve vježbe bilo je prije šest-sedam godina kada se pojavio virus ebole.

Dodaje kako će se u utorak, 4. siječnja u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu održati sastanak ravnatelja hrvatskih bolnica na kojem će tema biti i zaštita, liječenje i sprječavanje moguće epidemije korona virusom.

28. travanj 2024 06:21